Да напуснеш училище на 15 години и да станеш милиардер

Какво може да се случи, когато напуснеш училище на 15 години? Може да станеш неудачник, който да живее в заеми и работи нискоквалифицирана работа, но има и вариант и да станеш и милиардер. Британският бизнесмен Джо Люис избира второто.

Люис напуска училище, когато е на 15 г., за да управлява кетъринг бизнеса на баща си Tavistock Banqueting, в момента е в топ 10 най-богати хора в света.

Бизнесменът, който през по-голяма част от годината работи от яхтата си, притежава селище в Лейк Нона в близост до Орландо, което е една от най-бързо разрастващите се общности в САЩ. В селището, което е с площ 7 000 акра, се продават по около 40 къщи всеки месец. Чрез своята Tavistock Group Люис притежава над 150 компании, между които футболния клуб Тотнъм Хотспър, дял в най-големия оператор на заведения във Великобритания Mitchell’s & Butlers  и приблизително 135 ресторанта в най-различни курорти в цял свят. Той също така разполага с колекция предмети на изкуството на стойност 1 млрд. долара.

В момента Джо е на 78 години, а състоянието му се оценява на над 4 млрд. долара, и това не е защото има добро образование, а защото има хъс и амбиция. От 63 години, неговият учебник е живота, това, което искаме да кажем, е да уважавате и да цените времето си, защото то струва един живот.