Бивш ас от НБА пребил 10-годишния си син, арестуван е на летището в Ню Йорк

Бившият баскетболист от НБА Бен Гордън е бил арестуван на летището в Ню Йорк по обвинение в побой над 10-годишния си син.

39-годишният спортист, който прекара 11 сезона в НБА, си създал допълнителни проблеми, след като нападнал и служителите от летището. Пострадали са двама от охраната, твърди „Ню Йорк пост“. Гордън трябвало да лети за Чикаго, но бил откаран с белезници в близкото полицейско управление.

Предстои да му бъде повдигнато обвинение.

Момчето му е откарано в болница за преглед.

Това не е първият сблъсък на Гордън с полицията. През 2017 година той бе задържан за предполагаемо нападение и грабеж, а по-късно и за шофиране с фалшива регистрационна табела и задействане на противопожарна аларма, без да има нужда от това.

През 2020 година Гордън разказа за борбата си с депресията и проблемите си с психичното здраве.

„Прекарах шест седмици, през които не мина ден, в който да не помисля за самоубийство. Бях на покрива на апартамента си в четири часа сутринта, гледах надолу и си мислех „Ще го направя, ще загърбя всички тези глупости. Беше точно преди последния ми сезон в НБА. С кариерата ми беше свършено, останах без идентичност и семейство горе-долу по едно и също време.  Бях маниакално депресивен. Не ядях. Не спях и тогава параноята и тревожността ви превземат“, разказа бившият баскетболист.

Бен Гордън е роден в Лондон, Великобритания. Той е избран от Чикаго Булс под №3 в драфта през 2004 година и става първият новобранец, спечелил наградата „Шестият човек на годината“ на НБА (2005). Впоследствие играе за няколко други отбора от НБА, включително Детройт Пистънс, Шарлът Бобкетс и Орландо Маджик. Участник е на четири плейофа и на ЕвроБаскет 2017 с отбора на Великобритания.