Коланът играе много важна роля в завършената ви визия

Мнозина смятат колана, че е просто една необходима част от дрехите им, която има за цел само да държи панталоните на място. Да, това е основната функция, но не бива да се подценява и приносът  към цялостната ви визия.

В моето разбиране за мода, колкото и пошло да е то, коланите се делят на три основни вида:

  1. Черни кожени – Черният кожен колан е класиката в жанра. Той е подходящ за почти всякакви случаи, за дънки, за панталони, за джинси и каквото още има там, което да има халки на талията ви.

    С черното вече сме се научили, че никога не може да се сгреши. Фактът, че коланът е кожен му придава, освен нужната здравина и нужната елегантност, която да подхожда на всичките ви дрехи. Нещо, като любимата ви гривна. Чувствате се комфортно с нея, дори да сте излезли на кафе по възможно най-удобните си дрехи.
  2. Кафяви кожени – С кафявите положението е малко по-специфично. Те подхождат на есенните ви дрехи за клуба или за ежедневието. Под ежедневието имам в предвид хората, които се носят с цветни костюми из бизнес сградите по града. Кафявият колан е и много подходящ за дънки. Да речем отивате на купон с приятели за рождения ден на някой от компанията. Кафявите обувки с класическите сини дънки и бялата риза биха били идеално завършени с една кожена каишка на ръката и кафяв кожен колан с голяма тока.
  3. Плетени – Плетените вече придават изцяло лежерен нюанс на визията ви. Факт е, че никога не би ви предал, ако трябва да пристегнете малко повече дънките, които отдавна са ви големи, защото сте отслабнали с 20 килограма през последната година, но се прекалено хубави, за да ги подарите на някой безвъзмездно. С плетен колан е приемливо да се носите в разходките си до магазина, да отидете на покупки с гаджето, да отскочите до ресторанта за един бърз обяд или да отидете просто на работа с него. Важното в подобни моменти е да се чувствате удобно, вместо да се притеснявате толкова за външния си вид.

Автор: Десислав Янкулов