Кои точки да масажираме сами, срещу стрес

Има няколко техните, които могат да ни помогнат изключително бързо. Само за няколко минути масаж, при това можем и сами, че се почувстваме по-добре. Повечето точки срещу стреса се намират в областта на главата, затова ще ви запознаем с няколко такива, както и с двете най-популярни точки, които се намират на ръката.

Глава

1.Ако сте много уморени и не можете да се отпуснете, натиснете палците си върху костите на черепа под очите. Дръжте палците си в това положение 10 секунди.

2.Уморени сте от постоянен страх и от осъждането на другите? Седнете, отпуснете се и натиснете с показалец точката под носа. след 20 секунди ще усетите прилив на спокойствие.

3.При стрес е полезно да се масажират горните точки на ушите, а при умора – долните.

4.Още един лесен да се преборите със стреса – натискайте палеца на дясната си ръка по върха на главата.

5.Поставете краищата на пръстите ви под очите, промерно около горната точка на скулите. Движете се от скулите към слепоочието с леки потупвания. Ще усетите как напрежението ви напуска.

 Ръката

1.Точката „Ней Гуан“ е най-известната точка, която, ако масажирате бързо, ще се избавите от безпричинна вътрешна тревожност. Намира се в областта на китката, откъм вените.

2.При много силно вълнение масажирайте кутрето на лявата си ръка с показалеца и палеца на дясната постепенно спускайки се към неговата основа. Вълнението ще премине.

3.Стиснете меката част на ръката, между палеца и показалеца. С леки кръгови движения, масажирайте мускула, ще усетите болка, но тази точка ви помага да се отпуснете.