Възрастта не е бариера за успеха

Един от най-големите дебати в света е свързан с образованието. Каква е перспектива, колкото трябва да продължава и какво е качествено образование? Много хора са на различни мнения по темата. Някой твърдят ще образователната система не е добре направена, според други, годините на обучение са твърде много, а трети мислят, че е загуба на време.

При всички положения, промяна трябва да има.

Неграмотността и безработицата са сериозен проблем в едно общество. Мнението на Ричард Брансън за обучението е, че не трябва да има граници и конкретна възраст, а най-големият учебник е живота. Самият той е напуснал училище на 16 години, започва кариера като бизнесмен и журналист и се учи от живота. Според него медицината и науката са единствените нещата, които си струват да се изучават в учебни заведения. За всичко останало трябва да преследваме мечтите си. Пример за това е 17 годишния Бен Тауърс.

В момента Бен е в топ 100 Richtopia British Entrepreneurs. Как е стигнанал до там?

Бен се занимава с уеб дизайн от 11 годишна възраст, напуска училище на 16 години, но закона го задължава да продължи образованието си, докато не навърши 18 години. Така и ще направи. След една година, той ще може работи официално, според държавата, макар и вече да е известен бизнесмен в Обединеното Кралство.

Бен Тауърс е идеален пример за това, как образованието не прави един човек успял. Успехът идва с желанието, амбицията и упоритостта. Щом едно 11 годишно момче е успяло да постигне толкова без диплома, тогава всеки може да успее, стига да притежава качествата на Бен.