Четири отбора останаха в битката за Купата на НАЛБ

Само четири отбора останаха в борбата за златото в тазгодишното издание на турнира за Купата на НАЛБ. Става въпрос за Джобтайгър Дюдс, ФитСпо Баскет, Скай Уокърс и Роботите, които се класираха за полуфиналите в надпреварата.

Първи това стори отборът на Дюдс, който се разправи с Лено с крайното 93:69. Интрига в двубоя имаше единствено през първото полувреме, но след това бронзовите медалисти във Втора дивизия наложиха волята си и се поздравиха с изразителния успех.

Денислав Иванов и Петър Загоров нанизаха по 16 точки за победата на Джобтайгър Дюдс, като вторият оформи дабъл-дабъл с 11 борби. Виктор Пощаджиев и Даниел Тодоров (15 борби) отбелязаха по още 12 точки.

Минко Цветанов реализира 25 точки за Лено. Дилян Барбов завърши с 14 и 9 борби, а Виктор Митев и Костадин Костов се разписаха с по 13 точки всеки.

На полуфиналите Дюдс ще се изправят срещу шампиона в Първа дивизия ФитСпо Баскет, който трябваше до известна степен да потрепери за класирането си към следващата фаза. Въпреки че загубиха последната четвърт с 13:30, „червено-белите“ удържаха набезите на своя съперник и спечелиха двубоя с 92:87.

Георги Бързаков приключи с 32 точки, 7 борби и 10 асистенции за ФитСпо. Иван Паничерски наниза 25 точки, към които добави 16 борби, Борил Кънчев вкара 14 точки, а Александър Иванов финишира с 13 точки и 9 борби.

Стоян Кайнаров поведе реализаторската колона за Джедай Мастърс с 29 точки, 6 борби, 7 асистенции и 5 откраднати топки. Стаматиос Джумас наниза 23 точки, Борислав Русинов се разписа с още 22, а Камен Петков прибави 10 точки и 7 борби.

Отборът на Роботите няма намерение да слага край на доминацията си в турнира. Възпитаниците на Николай Истатков елиминираха Паляците след 104:83 в своя полза. Така на полуфиналите актуалните носители на трофея ще се изправят срещу Скай Уокърс, който продължава напред по служебен път поради несъбиране от страна на Фантомс.

Дамян Николов постави 28 точки, 6 борби и 6 асистенции срещу името си за Роботите. Йордан Кирилов записа 18 точки, 8 овладени топки и 8 завършващи подавания, Спас Николов приключи с дабъл-дабъл от 17 точки и 16 борби, Красимир Кирилов вкара 12 точки, а Стефан Илков добави още 11 плюс 7 борби.

Владимир Георгиев бе над всички за Паляците с 23 точки и 6 борби. Христо Владимиров наниза 16 точки, Джордже Даскалович завърши с 14 точки и 7 борби, а капитанът Боян Гагов остана с 10 точки и 7 овладени топки.

Снимка: НАЛБ