„Пощенска кутия за мръсни приказки“ се оказа нещо наистина забавно

Снощи в един столичен клуб се състоя едно любопитно културно събитие, което бе кръстено „Пощенска кутия за мръсни приказки“. 

Оказа се, че това е петото издание на един проект с име „Пощенска кутия“ с автор Гери Турийска. В него различни писатели и поети представят своите творби под определена тема, последната от които бе предназначена само за възрастни.

Ще ви кажа какво представлява накратко представлението.

Представете си една сцена с кресло и микрофон, където сядат известни български артисти и актьори, за да четат разкази на популярни и не до там популярни автори. Нещо, като литературно четене, но далеч по-забавно, защото самата идея на всичко е да се получи комично за зрителите и слушателите.

Снощи сред поканените бяха част от любимите ни актьори, взели участие по покана на самата Гери Турийска. Пълният им състав бе следният – Кирил Ефремов, Мила Михова, Койна Русева, Биляна Петринска, Силвия Петкова, Павел Владимиров, Димитър Калбуров, Радослав Бимбалов и Ясен Козев.

Голяма част от мръсните разкази бяха доста добри, ако трябва да бъда честен, което ме изненада, изхождайки от опита ми в предходни години на подобен тип мероприятия. От всичко прочетено не ми допаднаха само три писания, чиито автори така и не запомних, но очевидно нямаше и нужда. Всички останали бяха толкова цинично весели, че всеки с малко по-мръсно съзнание би ги оценил с отличен.

В края на вечерта имах една-единствена, но пък голяма забележка към организаторите на „Пощенска кутия за мръсни приказки“. Организацията по настаняването бе под всякаква критика. В продължение на 3 часа, та и отгоре, на мен и компанията ми от още три красиви дами се наложи да стоим прави, като на военна служба. Същата съдба бе сполетяла и още една доста солидна група от гости в заведението.

Отправям апел към г-жа Турийска и колегите ѝ – моля, следващото подобно събитие да бъде организирано в по-подходяща обстановка, за да може гостите да се насладят истински на едно от най-хубавите културни мероприятия, на които някога изобщо съм бил. Благодаря ви!

Автор: Десислав Янкулов