Убедителни победи за фаворитите в турнира за Купата на НАЛБ

Лено, в чието ядро са и състезатели от полуфиналиста в Първа дивизия Стрийт Бенгърс-Даро Части, потегли по безапелационен начин в турнира за Купата на НАЛБ. Отборът надигра новосформирания тим на Дъ Блек Мамбас със 109:50 в първия си мач от група „А“ на надпреварата.

Така Лено оглавява потока с актив от 1-0, докато дебютантите от Дъ Блек Мамбас са на четвърто място с 0-1. Фантомс е втори с 1-0, след като победи Мечките в другия сблъсък от групата.

Виктор Митев записа 18 точки и 11 борби за Лено. Никола Цветанов вкара още 16 точки и прибави 11 овладени топки, Минко Цветанов и Дилян Барбов нанизаха по 15 точки, Марио Николов вкара 13, Даниел Запрянов добави 12 точки, а Георги Нановски допълни с 10 точки и 10 борби.

Най-резултатни за Дъ Блек Мамбас бяха Виктор Петров и Ахилеас Тентас с по 10 точки.

Отборът на Роботите също стартира победоносно своето участие в надпреварата, след като в откриващия си мач от група “Б” се справи с новака в първенството Хюстън Бъкетс с 91:63. 

Възпитаниците на Николай Истатков заеха първото място в таблицата с актив от 1-0, докато отборът от Хасково остава на втора позиция с 0-1. Трети и четвърти са съответно Джедай Мастърс и Армада, които тепърва ще изиграят своя мач помежду си.

Дамян Николов завърши с 24 точки и 7 борби за победата на Роботите. Боян Тенев се отчете с 14 точки, 9 борби и 6 асистенции, докато Петър Илиев и Васил Костов реализираха съответно по 13 и 12 точки.

За отбора на Хюстън Бъкетс, който остави добри впечатления с представянето си в дебютния си двубой в НАЛБ, най-добър бе Окан Ангелов с 24 точки. Филип Филипов се включи от резервната скамейка с още 11 точки и 11 борби.