Благородно дело: Откриха огромен кръст край София TV 

Oгромен кръст ще закриля житeлите на софийското село Локорско. Християнският символ се намира в двора на църквата „Възнесение Господне“. Поставен е така, че да се вижда от всички краища на селото. 

Кръстът беше осветен днес на специална церемония, на която освен местни жители, присъстваха още митрополит Антоний, както и футболни деятели – Венци Стефанов, Емил Костадинов и Антон Генов.

При освещаването всички изразиха надежда християнският символ да закриля селото, да пази местните от беди и нещастия и да им донесе благоденствие.
 


 


 

Отец Цветан, който служи в църквата, даде интервю за :

„Църквата е построена и осветена през 1998 година. Беше едно порутено малко храмче. След това беше издигнато и построено параклисчето в чест на Свето Възнесение Господне. 1998 година дядо Максим го е освещавал. И до ден-днешен отслужваме литургия за здраве на всички живущи в селото. 

Това дело – издигането на кръста, се радваме, че стана реалност. Преди десетина дни го поставихме. Благодарни сме на хората, които помогнаха. Дай Боже да закриля всички жители на Локорско – около 500 човека, всички хора, които минават от тук и с вяра и желание да се помолят. Дворът на църквата е отворен по всяко време, заповядайте! 

Пожелавам на всички много здраве, много любов и Господ да ни обединява. Да сме едно и винаги да бъдем едно!“.

Oтец Цветан:

Снимки: ГЕОРГИ КОЛЕВ

Оператор: АНТОН ТОНЧЕВ