Потъването на Титатик може да не е случайност

През 1912 година, три имена са държали в ръцете си бъдещето на САЩ, Бенджамин Гугенхайм, банкерът Исидор Щраус и строителният предприемач Джон Джейкъб Астор Четвърти. Те били тримата най-богати мъже в Америка, и по някаква „случайност“ и тримата загинали на Титаник. Проблемът бил, че и тримата били против Федералният резерв на САЩ, което пречило на Рокфелер и Ротшилд, да променят бъдещето на Америка.

Когато корабът започнал да потъва, Бенджамин Гугенхайм помогнал на спътничките си да се качат в спасителните лодки, но разбрал, че ситуацията е много сериозна и за него няма време да се спаси.

Тогава заедно с иконома си, се върнал в своята каюта, където облякъл официалния си фрак. Но вместо да тръгне към спасителните лодки, богаташът седнал на една маса в централната зала и започнал спокойно да пие уиски, гледайки бедствието. Когато икономът попитал няма ли да опитат да се спасят, Гугенхайм отвърнал:

„Облечени сме в съответствие с нашето положение и сме готови да умрем като джентълмени“.

Според една конспиративна теория „Титаник“ е потънал, за да може да се създаде Федералния резерв на САЩ, а името на Гугенхайм е пряко свързано с конспирацията. По една случайност, той, Исидор Щраус както и Джон Джейкъб Астор Четвърти, били против създаването на федереални резерви – идея, която била силно подкрепяна от големите банкери в онези години това били Ротшилд, Рокфелер и Джей Пи Морган.

Самият Джей Пи Морган също имал билет за първото презокеанско пътуване, но в последния момент не се качва на борда, което подсилило слуховете за заговор. В крайна сметка „Титаник“ потънал през 1912 година, а година по-късно, през 1913 г., Федералният резерв бил реалност.