Безплатните атракции в Европа, които всеки трябва да посети

Във всеки град в Европа има по нещо безплатно. Това е с цел туристическа реклама, която е предназначена за всички. Интересното е, че всеки град, имащ опцията „безплатно“, предлага различни неща. Ето какво можете да изживеете из Стария континент напълно свободно.

Безплатен шоколад в Цюрих

Ако обичате какаовото вълшебство, направо отидете в шоколадовата фабрика Lindt & Sprüngli в Цюрих. Входът за музея на шоколада е безплатен, както и консумацията. Шоколадът Линдт е един от най-добрите в света, и много хора си правят екскурзия до Цюрих само за да хапнат от шоколада. Струва си поне веднъж в живота да опитате.

Лувъра в Париж

Посещение на Лувъра, най-голямата картинна галерия в света, е безплатно в първата неделя на месеца, също така и на 14 юли и по всяко време за всички до 18-годишна възраст или за хора, които преподават изкуство. Обикновено цената за входа е около 15 евро.

 Колело в Копенхаген

Как да обиколите целият град, без да давате излишни пари за превоз. Просто изпозлвайте безплатната и удобна схема за наемане на велосипеди, която съществува в датската столица. Наемането е напълно безплатно, само взимате колелото, карате го и след това го връщате.

Комедийно представление в Единбург

Ако искате да гледате няколко представления по време на августовския Единбургски фестивал, цената може да се окаже непосилна. Но има вариант да не платите, ако отидете на безплатния Фестивал на комедията. Всичко, което трябва да направите, е да оставите няколко монети в кутията за дарения на изхода.

Концерт в Амстердам

Присъединете се към тълпите местни жители, които в сряда идват за безплатните дневни концерти в  Concertgebouw – мястото, където репетира един от най-уважаваните световни оркестри, а именно Concertgebouw Orchestra.

Музеят с динозаври в Лондон

Лондон се гордее с най-добрите музеи в света , а някои от тях са безплатни. Например Музея по естествена история, който предлага много забавни и увлекателни експонати.

Пешеходен тур в Берлин

Ако вече сте минали покрай такива емблематични забележителности като Чекпойнт Чарли и Райхстага, е време да разгледате и малко по-туристическата страна на Берлин. „Алтернативните обиколки на Берлин“  ще ви разкрият субкултурата на немската столица.

Изкуство в Мадрид

Националният музей Прадо в Мадрид притежава една от най-впечатляващите колекции на световното изкуство. Ако дойдете тук от 6-8 ч. в дните вторник-събота или от 5-8 часа в неделя, можете без да плащате да разгледате творчестовото на Гоя.

История на литературата в Дъблин

В дъблински Тринити-Колидж можете без пари да научите много интересни неща за произведенията на известни писатели. Това е мястото, където са положили основите на професията си Оскар Уайлд , Брам Стокър и Самюел Бекет.

Шедьоврите на Гауди в Барселона

Една от основните атракции на Барселона е фантастична архитектура на Антонио Гауди. Известните Саграда Фамилия и Каса Мила могат да бъдат видяни напълно безплатно. Можете и да отдъхнете в приказния парк „Гюел“ пак без да плащате.

Музеи в Лисабон

Неделя е ден за почивка, но не и за туристи с ограничен бюджет в Португалия. В този ден много музеи и художествени галерии в Лисабон могат да бъдат разгледани без стотинка.

Безплатна храна в Милано

Много заведения в италианския град имат дългогодишната традиция да дават безплатни закуски по време на аперитив. Просто си купете едно питие и се насладете на безплатна „анти-паста“.