Бостън взе скалпа и на Голдън Стейт, Стеф Къри напусна с контузия

Стеф Къри получи контузия в левия крак в края на първото полувреме и не се завърна до края на мача, а това помогна на Бостън Селтикс да победи Голдън Стейт Уориърс със 110:88 в среща от редовния сезон на НБА. 

Къри получи травмата 4:19 преди края на втория период, когато се опита да хване излизаща край страничната линия топка. В същия момент гардът на „келтите“ Маркъс Смарт го пресира и падна върху крака на Къри.

Звездата на домакините се опита да продължи, но при следващото спиране на играта трябваше да напусне и да се отправи към съблекалните.

Това действие на Смарт предизвика гнева на треньора на Уориърс Стив Кър, който потърси обяснение от баскетболиста на Бостън. След мача от отбора съобщиха, че Къри има травма в ходилото, но не пожелаха да изнесат повече детайли. 

Джейсън Татъм завърши мача с 26 точки и 12 борби за Бостън, докато Джейлън Браун отбеляза 14 от всичките си 26 през първото полувреме. Смарт, който беше в основата на пререканията през целия мач, приключи срещата с 20 точки и 8 асистенции.

Джордан Пуул вкара 29 точки за Голдън Стейт, а Клей Томпсън добави още 18.

Снимки: Gettyimages