Да живееш 500 дни в офис, за да преследваш мечтата си

През 2012 година, анонимен мъж от Лос Анджелис, започнал да живее в офис за 500 дни, защото не можел да си позволи квартира. Заплатата не му достигала, тъй като повечето наеми в Лос Анджелис са над 1, 600 долара на месец, при това само за спалня с баня и тоалетна. За да живееш в Л.А. ти трябват около 90 000 долара годишно, което го прави най-скъпото място за живеене в Щатите.

„Работех на две места, за да мога да си позволя, храна и покрив, но тогава едната фирма се срина, и намалиха заплатите, спяха добавките и съкратиха половината персонал. Само с една работа, нямаше как да си плащам наема и да се храня и да продължа следването си в университет. Имах избор, да се откажа от мечтата си или да се боря да я преследвам, с цената на всичко.“

Така Тери К., се нанася в офиса на другата си работа. Нощно време е тихо, и е нямало никой. С това си решение, спестява 20 000 долара, получава повече свободно време и започва да изглежда по добре. Шефът му го повишава, тъй като Тери бил и по продуктивен. В продължение на 500 дни, студентът живеел в офис, краят настъпил, когато компанията фалирала. Така той губи едновременно работата и дома си.

Успял е да събере пари, през тази година и половина, живеене в офис, и си купува малка къща, като тегли допълнително заем. Завършва образованието си и сега работи по специалността си и е щастлив.

„Това, че живеех в офис, промени живота ми. Въпреки, че всяка вечер се криех, а сутрините прикривах следите си, можех да спя по спокойно, можех да уча, спестявах повече пари а и си спестявах и пътя до работата. “

office_living