Изтекоха детайли за Sony Xperia 5 IV

Sony са  насочили изцяло стратегията си към дистрибуцията на PlayStation 5 в световен мащаб. Високото търсене към конзолата се сблъсква и с продължаващата хардуерна криза в индустрията. Докато компанията търси начини да достави повече бройки на PS5 в търговските вериги научаваме детайли за още едно интересно устройство.

Японският производител изглежда не се отказва от плановете си в пазара на смартфони, въпреки сериозната конкуренция.

От Sony вече работят над модел, който ще наследи Xperia 5 III в портфолиото им от премиум устройства. При всички положения Sony Xperia 5 IV ще се превърне във флагмана с Android за компанията през 2022г.

Най-вероятно ни очаква сходен дизайн, но Sony ще осигурят приятни изненади по отношение на хардуера.

 

 

Високата производителност на Sony Xperia 5 IV ще се гарантира от Snapdragon 8 Gen 1 Plus процесор. Архитектурата вероятно ще бъде представена преди края на лятото. Това е индикация, че премиерата на смартфона на пазара ще е през втората половина на 2022г.

Друго съществено подобрение ще бъде свързано с батерията, която ще е по-мощна от 4500mAh в Xperia 5 III, съобщава NoteBookCheck. По този начин Sony ще осигурят значително по-дълъг живот с едно зареждане, в сравнение с други популярния модели като Galaxy S22, който има 3700mAh батерия.

Камера конфигурацията ще остане непроменена, като основният модул 12МР IMX 557 ще бъде допълнен от Ultra-Wide сензора IMX363 със същата резолюция и 12МР IMX663 с 3х оптичен зуум.

 

Oще от Digital:  Мобилният бизнес на Sony отчете печалба за първи път от години насам