Фенербахче се оказа твърде силен за Бост и Галатасарай, безредици по трибуните прекъснаха мача

Българският национал Дий Бост и съотборниците му от Фенербахче не успяха да достигнат до финала в турнира за Купата на Турция. Американецът с български паспорт и неговият тим отстъпиха пред Фенербахче с 49:64 (18:20, 13:16, 8:12, 10:16) в мач, изпълнен с много грешни нападения от двата отбора и напрежение по трибуните в Бурса, довело до прекъсване на двубоя в третата четвърт в рамките на около един час.

Така “фенерите” ще се изправят срещу Анадолу Ефес в спора за трофея утре от 16:00 часа. Тимът на Ергин Атаман елиминира Дарюшафака с 96:71 във втория полуфинал през вчерашния ден.

Фенербахче и Галатасарай предложиха пестеливо представяне в нападение, като двата тима направиха цели 51 грешки в офанзивен план – 29 за “жълто-черните” и 22 за “лъвовете”. Освен това стрелбата от тройката също не бе на висота в сблъсъка между двата тима – 9/38 от тройката за Фенербахче и 5/32 от далечно разстояние за Галатасарай.

Двубоят бе прекъснат при резултат 46:37 в полза на “фенерите” в средата на четвърт, тъй като феновете на двата тима в залата се спречкаха и след четвъртото предупреждение за спиране на безредиците, те бяха принудени да напуснат залата. Двубоят се доигра пред празни трибуни, като символичните домакини удържаха успеха и се класираха за финала.

Марко Гудурич бе най-резултатен за победителите с 20 точки и 5 борби. Девин Букър вкара още 15 точки, Пиерия Хенри наниза 12 и раздаде 6 асистенции, а Мелих Махмутоглу отбеляза 11 точки.

Мело Тримбъл реализира 19 точки за Галатасарай. Кери Блекшиър се разписа с още 17 точки, ДеВон Акон-Пърсел добави 11 точки, а Морис Ндур се разписа с 10. Дий Бост отбеляза само 1 точка, но се отличи с 10 асистенции, 6 откраднати топки и 3 борби, преди да се присъедини към мъжкия национален отбор на България за мачовете с Чехия.

Снимки: Twitter/Fenerbahce Beko, Galatasaray Basketbol