Балкан и Рилски спортист отново кръстосват шпаги в НБЛ

Отборите на Балкан и Рилски спортист се изправят един срещу друг в голямото дерби на 15-ия кръг в мъжкия баскетболен елит. Двубоят между два от основните претенденти за титлата в НБЛ през настоящия сезон започва тази вечер от 19:00 часа и ще се излъчи пряко в ефира на Max Sport 2 от зала “Арена Ботевград”.

View this post on Instagram

A post shared by BC Balkan ???? (@balkanbotevgrad)

Домакините се намират в серия от две поредни победи, след като спечелиха двубоите си с Шумен (112:76) и Левски (72:59) от началото на месец февруари. Баскетболистите на Небойша Видич впечатлиха с представянето си в дефанзивен план срещу “сините” миналата седмица и влизат със самочувствие в битката с непобедените досега лидери в класирането.

Рилски спортист спечели всеки един от досегашните си 16 мача в НБЛ, като тимът стои необезпокоявано на първата позиция в подреждането с актив от 16-0. Воденият от старши треньора Людмил Хаджисотиров отбор е в серия от осем поредни успеха с двуцифрена разлика, включително победа с 21 точки над конкурента Черноморец преди четири дни.

Балкан обаче е последният отбор, който намери сили да нанесе поражение на Рилски спортист в редовния сезон на НБЛ. Това се случи на 23 януари 2021-ва, когато ботевградчани спечелиха гостуването си в Самоков със 76:71. От тогава до сега Рилецо няма загуба в редовната фаза на първенството. Първият мач през настоящия сезон между двата тима завърши при 85:73 в полза на самоковци

БАЛКАН – РИЛСКИ СПОРТИСТ 
ЗАЛА: “Арена Ботевград”
НАЧАЛО: 19:00 часа 
СЪДИИ: Венцислав Великов, Мартин Хорозов, Славчо Нучев 
ИЗЛЪЧВАНЕ: Max Sport 2 
СНИМКА: НБЛ