Премиерата на смартфона Motorola Edge 30 Pro ще е на 24 февруари

Motorola публикуваха интересен кадър в социалните мрежи, с който привличат вниманието ни към следващия смартфон от Edge серията. Снимката показва силуета на мистериозен модел, който вероятно ще бъде Motorola Edge 30 Pro – глобалната версия на Edge X30, който вече се продава на китайския пазар. Датата на тийзър изображението потвърждава и премиерата на 24 февруари, което е само след няколко седмици.

Показаният силует не разкрива много за спецификациите на Motorola Edge 30 Pro.

Все пак очакванията са да видим премиум характеристики като 144Hz дисплей и поддръжка на HDR10 видео. Големината на екрана ще бъде 6.7″ при FullHD резолюция. Тези параметри могат да превърнат смартфона в атрактивен избор за геймърите и хората, които гледат активно мултимедия, когато са в движение.

 

 

Бързата скорост на работа ще се осигурява от Snapdragon 8 Gen 1 процесор и 8GB/12GB RAM. Вградената батерия ще е със заряд от 5000mAh и ще поддържат 68W бързо зареждане. Потребителите ще разполагат със 128GB/256GB памет за любимите си файлове, както и с достъп до подобренията в Android 12.

В задната част ни очаква тройна камера в конфигурация 50MP с оптична стабилизация 50MP UltraWide 2МР Depth сензори. Селфи камерата ще е с 60МР резолюция. Много скоро ще научим и официалната европейска цена на Motorola Edge 30 Pro.

 

Oще от Digital: Motorola отчита 88% годишен ръст в продажбите за България