Какво си мислим мъжете, когато тя не ни пише

Откакто има facebook хората се разболяха от една нова фобия и макар още да не е описана в учебниците по психология, тя си е налице. Става въпрос за притеснението, че човекът отсреща не ни отговаря на съобщенията. В ерата на sms-ите поне си го обяснявахме, че може и да не си е заредила ваучера, но днес, когато съобщенията през различните програми са безплатни, хората си създаваме какви ли не сценарии, за да си обясним липсата на отговор. Ето по тази причина винаги съм обичал контакта лице в лице, защото единственият начин някой да ти избегне въпросите е като стане и си тръгне.

Но то това си е по-красноречива, от какъвто и да е отговор.

  1. Дано да е умряла – Пичове, признавате го гласно или не, най-често искаме да се е случило нещо гадно на мацката, за да има правдоподобно обяснение за липсата на отговор. Всичко друго ни се струва ала-бала.
  2. Не ѝ пиши нов ред! Не ѝ пиши нов ред! Не ѝ пиши нов ред! – Колегата Франк Кобала го е нарекъл мантра в своя подобен текст, аз го наричам заклинание, с което човек вика неволята. Надраскаш ли ѝ 3-4 съобщения без отговор, значи си е*ахти отчаяният тип! Лошото е, че не спираш до там, а продължаваш, докато на името на мацката не се появи Facebook User.
  3. Може пък да не е получила съобщението ми – Аре, бе! Ако не го е получила, си има система, която ти сигнализира, че даден ред не е доставен. Жените държат телефоните си, както ти държиш бирата си през лятото. Иначе казано – заварен им е за ръката. Получила е съобщението и още как.
  4. Тества ли ме в момента? – Жените много обичат да си играя игрички и наистина е прекалено вероятно тя да иска да види как ще реагираш, ако само погледне текста, но не отговори веднага. Лошото е, че няма формула, с която да вземеш правилното решение. Една би искала да ѝ напишеш нещо, докато друга би очаквала от теб да покажеш хладнокръвие и да я оставиш, да ти отговори след десетина минути.
  5. Майната му! Ако иска да ми пише – Има пичове сред нас, които показват истинско хладнокръвие и оставят нещата така, докато тя не усети, че прави тъпо, като не отговаря нищо. Дори едно: „Не мога да говоря в момента“ би било достатъчно, за да оставим мацката намира, пък, когато има време, ще пише. Но липсата, на какъвто и да било отговор, винаги е кофти избор.
  6. ‘получаваш съобщение’ О, сигурно е от нея – Човече, имаш 1200 приятеля във facebook. Какъв е шансът да познаеш кой от всички ти пише? Отвори виж и който и да е, отговори му.
  7. Нещо лошо ли казах? – Това е въпросът, който аз най-често си задавам. Една дума може да бъде интерпретирана по милион начина от една-единствена жена. Нормално е да изпитваме колебания от написаното, защото в чат хората не могат да изразяват емоции, от където идва и най-често неразбирателството. Още една причина, да се виждате очи в очи, а не да се гледате през екрана на телефона.
  8. Да не би да съм някакво чудовище? – Жените си мислят, че са суетни, но си нямат представа какво ни е на нас – мъжете. Изненадани сте от метеросексуалните мъже напоследък? Не бъдете! Жените постоянно очакват да видят принца на белия кон, а когато на профилната си снимка си с кучето пред Вектрата си, някак започваш да я отблъскваш. Иначе никоя не се интересува какво кара, а кой си… Да, бе, да!
  9. Да ѝ се обадя ли? – Не бива! Само случаите на спешност изискват при липса на отговор да се обадиш. Ако просто си лафите, тогава я остави намира, защото, ако не пише, може пък нещо току що да ѝ е изникнало. Да са звъннали на вратата, да е разсипала кафето си, да е влязъл шефът и т.н. Обаждането само би я ядосало.
  10. Щом тя не иска да пише, няма и аз – Първата крачка е много важна. Колко често ти се е случвало да се видиш със стар приятел, който да ти каже: „Къде изчезна? Защо не си звъннал един път до сега?“ Еми, брат, и аз мога да те питам същото! Човешките взаимоотношения са много сложно нещо. Съветът ми е, ако изпитвате колебания, да преглътнете егото си и да пишете пръв. Но не и винаги да е така. Един-два-три пъти е ОК, но, ако отсреща има интерес, ще започне няколко пъти и тя разговора.

Коментари