Биляна Йотовска за баланса между спорта, професията и семейството

Честито! Тъй, както Биляна жъне успех след успех, така и ние жънем своите с поредното готино интервю. Срещаме се, макар и индиректно, с една изключителна красавица, секссимвол, бизнесдама, спортистка и не на последно място – майка, която е пример за подражание на жени от всякакви възрасти и народности. Биляна Йотовска символизира много неща, но най-важното изглежда, че сякаш е резултатът от формулата за успеха. Ние от TheMainline тайничко ѝ завиждаме, защото всичко, до което се докосне се превръща в злато.

А заговаряйки за злато, я откриваме малко след като спечели титлата в бикини-фитнес категорията „Bikini Novice B Class“. Състезанието се проведе в Маями, Флорида и заедно със Слави Горанчовски двамата завоюваха едни от най-големите победи за страната ни в бодибилдинга. Освен в споменатото състезание, Биби спечели и бронза в „Bikini Open D Class“. След края на турнира тя не скри възхищението си от Америка, където всички ще помним как едно момиче от Балканите успя да ни прослави за пореден път отвъд Океана. Повече за самото представяне на Йотовска и Горанчовски можете да прочетете тук, а сега е време да научите за какво си поговорихме с една от най-сексапилните българки за 2015 в следствие на новата ни класация. Njoy!

– Здравей и честито за поредния голям успех! Какво е чувството да си шампион в спорт, който до скоро се подценяваше, но вече вдъхновява хиляди млади жени в България, искащи да бъдат като Биляна Йотовска?

– Здравейте и благодаря! Чувството е невероятно, колкото и банално да звучи. Не мисля, че този спорт някога е бил подценяван, а това, че вдъхновявам много жени е страхотно! Винаги се радвам, когато видя млади хора да спортуват и ако аз съм причината за тяхната мотивация, то какво по-хубаво от това?! Смятам, че съм си изградила име и то се превръща в емблема, но това, трябва да знаете, се гради с години!

Смятам, че съм си изградила име и то се превръща в емблема!

– Чувстваш ли, че служиш за основа на стандартите в бикини-фитнеса у нас?

– Интересен въпрос… Може би, защото аз съм една от най-активните състезателки и имам най-много и добри международни участие в турнири с високо ниво, ме превръща в критерии, по който останалите да се водят. Да.

– Самият факт, че си една от първите ни жени с толкова големи успехи на международната сцена, не те ли задължава по някакъв начин, за да станеш ментор или дори треньор на момичета, които са решили да вървят по твоите стъпки?

– Винаги съм готова да съдействам, да давам съвети и да помагам, с каквото мога, но чак да съм „задължена“… не мисля!

– Знаем, че често критикуваш държавната политика по отношение на интереса ѝ към силовите спортове, за какъвто смятаме и бикини-фитнеса. Държавата ли трябва да носи отговорност за подготовката и представянето на атлетите или всичко трябва да е в техните собствени ръце и финансови възможности?

– Първо – бикини-фитнесът не е силов спорт. Второ – чак пък да критикувам… Да очаквам съдействие и финансиране от страна на държавата и федерацията е съвсем нормално! Та нали представяме България все пак?! Нямам дори един екип с националния флаг и името си на гърба, но това е тема, която не искам много да коментирам.

– Добре, но все пак последно на тази тематика – нормално ли е според теб да се инвестират десетки милиони от европейски проекти в стадиони по села, където все още нямат канализация, а в същото време из страната е пълно с амортизирани спортни зали, занемарени площадки за уличен фитнес и училищни физкултурни салони, в които намират подслон бездомни котки и кучета?

– Няма какво да кажа тук… Такова нещо изобщо заслужава ли друг коментар, освен – неадекватна история…

– Да се върнем към по-позитивната вълна, за да не излезе, че заемаме предизборна политическа позиция. Кариерата ти процъфтява през последните години и изглежда, че всичко, с което се захванеш, се превръща в злато. Има ли някакъв нов проект, с който възнамеряваш да се заемеш в идните седмици и месеци или акцентираш към настоящите си занимания?

– Благодаря за комплимента! Да, така е. Нещата ми вървят и имам успехи, защото съм последователна в действията си и винаги давам 100% от себе си! Винаги! Предстои ми сега участие на Световното първенство в Будапеща. Надявам се там да се представя добре! После ще си почина – заслужено! Предстоят празници, които обожавам! С Митко (Димитров – съпругът ѝ) планираме и пътуване до Тайланд. За 2016-та имам много планове, но нека ги запазя в тайна за сега…

– Дойде ред и да те запитам за наскоро излязлата ни класация за „Най-сексапилните българки“, в която наши читатели, приятели и съмишленици те поставиха в една група с още девет секссимвола на България. Там нямахме подредба от първо до десето място, просто защото решихме, че, когато говорим за вкус, не бива да категоризираме нещата. Иначе казано – ти си най-сексапилната българка според адски много хора след първото издание на нашия конкурс! Какво ще кажеш за новия ни прочит на вечната тема?

– Хаха! Супер! Приемам го като комплимент! Благодаря ви! Винаги съм носила доза сексапил в себе си. Една жена трябва да е секси и да се грижи за външния си вид, разбира се, но трябва да има и акъл в главата!

– Предполагам знаеш, че голяма част от мнението, което сме почерпили, е на жени. Да си представим, че си от страната на гласуващите, сега. Трябва да избереш само три жени, които да попаднат в класацията. Кои биха били те и защо?

– Хм… Изненадахте ме тук! Не мога да се огранича само до три… Целият ми балет – „The Sеcret Garden“, са уникални момичета! Защо не ги включихте в класацията си? Хаха! Я проверете сайта ни – secretgardenshow.com. Гарантирам ви, че ще ви се завие свят!

– Нямаш си представа, колко време от работния си ден прекарваме там! Чакай сега да те попитаме – според теб има ли разлика между сексапилна жена и красива такава?

– Има и разликата е в излъчването, харизмата, чара! Една жена може да има перфектните черти и да е много красива, но няма ли излъчване и индивидуалност, все едно няма нищо!

Една жена няма ли излъчване и индивидуалност все едно няма нищо!

– Малката Никол (дъщеря ѝ) вече е доста пораснала и докато се усетиш ще ти се наложи да ѝ даваш уроци за живота и това как да бъде жена. Готова ли си за най-трудния период в живота на едно дете?

– Абсолютно! Винаги ще я подкрепям във всяко начинание! Тя е невероятно дете и от малка ми дава само поводи за гордост!

– Знаем, че семейството ти винаги е зад теб, въпреки че по нашите ширини винаги се е гледало на известните и успели жени с други очи. Хубаво качество ли е, че сме толкова критични и съмнителни или е една от чертите, с които българинът не бива да се гордее?

– Българинът има една особена черта – както се казва „все търси под вола теле“! Трябва да се радваме на успехите на другите… Ненавиждам завистта и лицемерието! Не е хубаво да подценяваш хората или да си предубеден към тях и то без да ги познаваш. Няма значение дали някой е известен или не!

– За финал да те попитам – има ли цел или мечта, която да не си имала възможност все още да изпълниш?

– Всичко, което съм набелязала до момента, съм го постигнала. Сега просто имам нови цели и работя по въпроса. Хаха! Аз съм амбициозна и каквото реша, просто го правя!

За още актуални новини, свързани с Биляна Йотовска, можете да я последвате във facebook страницата ѝ, като проследите този линк!

Снимки: Личен Архив и Salomon Urraka