Apple ще представят по-евтин 14″ MacBook Pro с M2 процесор през втората половина на 2022г.

Apple имат амбициозни планове да обновят своето портфолио от лаптопи през следващите месеци. Специално внимание ще се обърне на наследниците на първите MacBook модели, които имат Apple M1 процесори. Официалната им премиера стана факт през 2020г. и е време да видим актуализирани лаптопи от серията.

Aко се интересувате от MacBook Pro с 14″ екран, който може да се купи за около $2000, но не ви се отделят подобни средства вероятно бихте искали да изчакате. Оказва се, че Apple ще пуснат на пазара лаптоп, който ще е наличен на по-изгодна цена и също така ще има по-компактен 13″ дисплей.

Най-интересната характеристика на MacBook Pro 13 (2022) ще бъде интеграцията на Apple M2 процесора. Данните са публикувани от DylanDKT блогъра в Twitter, който очаква премиерата да стане факт през втората половина на годината.

 

 

Приблизително по същото време Apple ще представят и обновен MacBook Air, който вероятно ще използва новия процесор. На този етап няма данни дали лаптопите ще имат Liquid Retina XDR дисплей или ще се заложи на стандартният LED Retina екран. Според DylanDKT ни очаква сходен дизайн, което вероятно важи за ноча и портовете.

Трябва да отбележим, че Apple M2 се очаква да работи по-бавно от Apple M1 Pro и M1 Max чиповете, които сега се използват от 14-инчовия MacBook Pro. Цената вероятно ще бъде около $1300, което означава, че новият модел е бъде с около $500 по-евтин от базовия MacBook Pro с 14″ диагонал на дисплея.