10 неща, които всеки мъж трябва да притежава в дома си

Мъжката бърлога е едно свещено място, което според мнозина трябва да е нещо средно между пещера и нощен клуб. Лошото е, че тези хора грешат, тъй като съвременният мъж има нужда от повече неща от тоалетна и легло. Образовайте се малко и обзаведете дома си, ако ви липсват по-голямата част от нещата по-долу.

  1. Маса и столове за хранене – Не става въпрос за масичката за покер или онази невзрачната за кафе, която използваш, за да има къде да си оставяш бирата, докато играеш някоя онлайн игра.

    В кухнята или всекидневната трябва да имаш висока маса с поне четири стола около нея, за да можеш като бял човек да седнеш и да се нахраниш. Останалите столове са, ако някоя щастливка е решила да остане за нещо повече от закуската в леглото и чат-пат за някой приятел.
  2. Повече от един шкаф или гардероб – Разбирам, че нямаш хиляда тоалета, които да няма къде да побереш, но поне са ти нужни два шкафа и един гардероб. В гардероба прибирай ризите, панталоните и саката, докато в едното шкафче си дръж тениските с останалите спортни облекла, а в другото гащите, чорапите и всичкото останало бельо, което обичаш да носиш. Не е зле да имаш и една ракла, в която да прибираш юрганите и одеалата.
  3. Поне два чифта чаршафи – Повярвай, че няма по-гнусно нещо от това да поканиш мацка в леглото си, а там да е гробище на неродените ти деца, потни жлези и сополи, които си бърсал в просъницата. Веднъж седмично сменяш и переш. Вторият чифт се намесва, за да дадеш възможност на първия, да изсъхне.
  4. Малък офис – Всеки човек, който малко от малко се занимава с бизнес, трябва да притежава своя кът, от където да може по всяко едно време да седне и да изкара малко пари. Ако пък работата ви е изцяло от вкъщи, тогава е редно да имате не просто отделен кът от стая, ами цяло отделно помещение с бюро, президентски стол, компютър, телевизор и канцеларски материали.
  5. Библиотека – Всеки уважаващ себе си мъж трябва не просто да има книги в дома си, но и да е прочел по-голямата част от тях. Никой не може да те задължи да прочетеш едно или друго, защото литературата е изкуство, в което всеки има право на мнение и вкус. Но и никой не може да има претенции за интелект, ако в съзнанието му се въртят само корици на списания и телевизионни справочници.
  6. В холът не бива да има само телевизор, маса и дивани – Да, основното е това, като добавим и мокрия бар, но, за да придадеш онзи домашен уют на стаята, в която разпускаш, трябва да имаш поне една картина, едно-две живи цветя, аквариум с рибки и т.н. Направи така, че да се изолираш от проблемите на външния свят, когато си в хола си.
  7. Чиста баня – В банята човек влиза, за да се измие и освежи. Не можеш да го правиш, ако навсякъде има косми, петна от всякакви мръсотии и малки животинки изграждат своя еко система. Постарай се поне веднъж на две седмици да правиш едно хубаво почистване на банята, ако не искаш да хванеш някоя неприятна болест.
  8. Прозорци – Естествената светлина е перфектен антидепресант. Помещение, в което не прониква слънцето, е помещение, в което човек бавно и сигурно започва да се депресира. Тогава всичко около вас ще започне да върви накриво. Осигурете си максимално количество слънчеви лъчи, когато ги има. Когато ги няма, просто гледайте капките от дъжда по прозореца или падащите снежинки по покривите на къщите около вас. Все едно, за целта са ви нужни прозорци.
  9. Прилична холова гарнитура – Ако искаш на гостите ти да им е приятно, че са у вас, тогава най-добре подсигури удобството на задните им бузи. Един хубав и мек диван върши чудеса, когато човек иска да се отпусне и да си побъбри в приятна компания. Трябва да имаш и поне две кресла – едното за теб, а другото за втория по важност в къщата.
  10. Килими – Нищо не придава домашния уют по-добре от няколко килима и пътеки. Не си ли е да се събуеш бос и да си крачиш из целия апартамент, без да се притесняваш, че ще изстинеш на студените плочки, не си му е работа. Чувството се изразява именно в това – топлина и комфорт. Не ги гледай американците, които си мачкат по къщите с обувките, с които убиват буболечките на пътя. Мястото на обувките е до входната врата, по възможност в скрин, специализиран за тях.