Уволниха двама радио коментатори в САЩ заради подигравки

Двама радио коментатори в Хюлтън, Мейн в САЩ бяха уволнени заради подигравки, че състезателките в гимназиален мач по баскетбол са с наднормено тегло. Водещите от радиостанция WHOU-FM направили забележките по време на срещата между Централен Арустък и Истон, съобщи изданието Portland Press Herald. 

Единият журналист заявил, че играчите на терена имат прекалено наднормено тегло, което било последвано от допълнителни забележки и смях. Двамата са били заснети и във видео, публикувано по-късно в социалната мрежа „Туитър“. Собственикът на радиостанцията Фред Грант коментира, че е започнал да получава обаждания почти веднага и е уволнил водещите Джим Картър и Стив Шоу след предаването. 

Грант добави, че останалите журналисти са получили препоръки да се концентрират върху играта, а не негативните коментари за състезателите. „Това е колосална издънка за тях“, заяви още Фред Грант, а по-късно публикува и официално извинение от радиостанцията. В разговор по телефона с Portland Press Herald, Картър коментира, че се е извинил на играчите. 

„Дори не знам какво да кажа. Надявам се всички да преодолеят това и да са ОК“, обясни водещият.