Motorola ще представят безжичен стилус с смарт функции за смартфони

Mодерните смартфони стават все по-бързи и използват все по-добри камери. Мобилните устройства са подходящи за забавление, комуникация и откриване на нова информация. Една от най-интересните концепции, които ще променят дизайна им от години насам са гъвкавите смартфони. Вече има атрактивни предложения на водещите брандове в тази продуктова категория, които се отличават с атрактивни форм фактори и повече пространство за снимки, информация и мултимедия.

Няма да е пресилено, ако определим Samsung Galaxy Z Fold 3 като най-доброто устройство с гъвкав дисплей, който можем да открием на пазара. Впечатляващият модел на компанията предлага много интересни характеристики, но също така може да работи с разнообразие от допълнителни аксесоари, включително стилуси. Използването на S Pen Fold улеснява значително работата с Galaxy Z Fold 3.

По всичко личи, че Motorola също проявяват интерес към идеята да осигурят поддръжка за стилуси в бъдещите си смартфони. Нов патент регистриран от компанията разкрива повече за планове им, съобщава AndroidPolice.

 

 

Официалното име e Motorola Smart Stylus, който обещава съчетание от умни функционалности. Иновативният аксесоар ще използва Bluetooth за безжично свързване със смартфоните и може да разпознава различни жестове във въздуха. Това е подходящо решение, тъй като ще превърне Smart Stylus във въздушна мишка при използване на външен дисплей.

Физическият бутон на повърхността на стилусите може да се използва за управление на мултимедия. Мotorola също така ще позволят на потребителите да зареждат безжично стилуса. Свързването на аксесоара към мобилните устройства ще възпроизвежда на екрана данни за състоянието на Smart Stylus, както и кои приложения поддържат тази функционалност.

Работи се над специален калъф, в който може да поставите и пренaсяте стилуса, който се казва Folio Case. Новите аксесаори ще са налични за собствениците на Motorola Edge 30, като стилуса ще предложи алтернатива на S Pen серията на Samsung.