Към Земята лети метеор с нечувана досега скорост

От NASA съобщават, че по посока на земята се движи метеор с размери между 300 и 600 метра, който надминава скоростта на всички досега прелетели космически обекти, откакто съществува космическо изследване.

Скоростта на метеора е 35 километра в секунда и според изчисленията на учените той би трябвало да се размине с планетата ни на нищожните за поставените до сега стандарти от 500 хиляди километра.

Веднага се прави сравнение с взривилия се наскоро метеорит над Челябинск, който беше с размери от 17 метра и скорост на движение от 19 км/с. Друг пример за подобно нещо е бил Тунгуския метеорит от 1908г.

Той се движел с подобна скорост, но големината му била около 40 метра.

Теоретично съществува възможност за сблъсък, макар и шансовете да са прекалено малки. В случай, че нещо подобно се случи, това няма да означава край на цивилизацията ни, но щетите върху земното кълбо ще бъдат колосални.

Полетът на астероида ще може да се наблюдава с по-проста техника в нощта на 31 октомври, когато е и празникът Хелоуин. Това несъмнено ще допринесе за обстановката на тържествата по света, тъй като страхът наистина ще е обзел хората.