АТР с първо официално изявление по казуса с Новак Джокович

Събитията, довели до задържането на световния номер 1 Новак Джокович в имиграционен център в Мелбърн след спор относно валидността на медицинското изключение от ваксинационните правила за участие на Откритото първенство на Австралия са нанесли вреди на всички фронтове, написаха от Мъжката тенис асоциация (АТР). Това е първото официално изявление от АТР по казуса с лидера в международната ранглиста.

Ръководството на професионалния мъжки тенис изрази задоволство от вчерашното решение на съда в Мелбърн, което позволи на Джокович да остане в Австралия, но смята, че объркването около влизането на сърбина в страната е показало нуждата от по-добро разбиране, по-ясна комуникация и прилагане на правилата.

„Ясно е, че при пътуването си до Мелбърн, Новак Джокович е вярвал, че притежава необходимото медицинско изключение, което отговаря на правилата за влизане в Австралия.

Серията събития, които доведоха до изслушването в понеделник, нанесоха вреда на всички фронтове, включително на състоянието на Новак и подготовката му за Откритото първенство на Австралия“, написаха от АТР.

„Молбите за медицинско изключение от играчите се правят независимо от АТП, но въпреки това ние бяхме в постоянен контакт с Тенис Австралия, търсейки изясняване на казуса. Приветстваме изхода от изслушването и очакваме с нетърпение няколко вълнуващи седмици на тенис мачове“, добавиха от АТР в изявлението си.

От организацията завършиха с уверението, че силно препоръчват ваксинирането на всички играчи в АТР Тура.

„Вярваме, че това е необходимо, за да премине нашият спорт през пандемията“, написаха от АТР.

TagsАТР