Как да организираме идеалното парти

„На кОпон, хайде на кОпон!“ или нещо такова се пееше в легендарната песен на един легендарен изпълнител в един легендарен стил. На пръв поглед изглежда лесно човек да скалъпи едно селско събиране с цел напиване, но не и ако наистина не иска да се превърне в такова. Ако идеята ви е всички да си изкарат идеално, под вашето дирижиране, тогава човек трябва малко от малко да се подготви и да положи повече труд от това просто да покани двама-трима приятели.

  1. Решете точно и ясно кога ще се състои купона – Веднъж вземете ли това решение не правете компромис, защото всички замесени ще започнат да предявяват претенции по отношение на всяко ваше решение.

    Естествено, съобразете се с искането на масовата група, но от 10 души, ако 1-2 не са съгласи, тогава нека останете 8 души. По-добре така, отколкото да има сърдити физиономии, които да разтурят кефа на околните.
  2. Харесайте си място, което отговаря на вкуса ви – Дали ще е ресторант, кръчма, клуб или дискотека, няма никакво значение. Важно е вкусът за храна, музика и обстановка да се харесва на групата. Искате да се почерпите с ракия, салата и мезета, а след това да се разбиете по балкански? Тогава отидете в някоя кръчма с бедно меню, но пищни порции и се насочете към най-близката чалготека, за да хвърляте, колкото си салфетки искате на воля. Ако пък си падате по по-модерна музика, тогава хапнете в някой приличен ресторант, за да не поглъщате после алкохол на празен стомах в някой от готините клубове в града. Просто познавайте добре гостите си, преди да им предложите едното или другото.
  3. Съберете готина компания – Горе ви споменавах нееднократно за компанията, та ето, че е време да помислите много добре и върху нея. Въз основа на горните ви два избора, ще трябва да сте предвидили и с кого искате да си прекарате една страхотна вечер. Едно от неизменните условия е винаги съотношението мъже жени да е приблизително изравнено. Коч компаниите са за домашни условия, в които никой няма да ви обърне внимание, ако си бъркате в пъпа или между пържолите се оригвате звучно. Ако пък сте само сред жени, тогава рискувате да настане скука, защото не е тайна за никой, че партито е там, където са мъжете, а жените са, за да се радват на мъжкото шоу. 5 момичета и 5 момчета е един добър сбор, за да имате идеални условия за една щура вечер.
  4. Погрижете се за доброто прекарване на всеки един от гостите – Това значи да обръщате внимание на всеки по отделно. Вие сте организатора, значи вие носите отговорност за всичко хубаво и лошо, което се случи вечерта. Оставете прилично капаро в кръчмата, за да запазите местата, като така ще си гарантирате една идея по-адекватно обслужване. Помолете домакините или управителите на нощните заведения за малко по-голямо внимание към вашата компания, тъй като не искате да си създавате проблеми с останалите гости на заведението. Изпийте 2 чаши по-малко алкохол от обикновено, за да можете да реагирате адекватно на всички възможни възникнали ситуации.
  5. Накрая е добре да сте се погрижили за логистиката – Ако ще се пътува с таксита, нека всеки се спасява по отделно, но, ако ще се ползват лични автомобили, тогава е добре да се реши предварително кой няма да пие или в краен случай да имате телефон на „Drink-and-Drive“.
  6. Съберете похвалите и оплакванията – Хей така, за самочувствие.