Какви са подобренията в Xiaomi MIUI 13

Китайският производител разкри официално повече детайли за подобренията в MIUI 13. Новата версия на интерфейса взаимства функционалност и оптимизации в Android 12. Софтуерните инженери на Xiaomi са се погрижили да осигурят допълнително подобрения, с които да улеснят работата на своите потребители.

Дългоочакваният ъпдейт ще подобри не само производителността, но също така обръща специално внимание на сигурността.

МIUI 13 ще позволи да свързвате в една мрежа множество устройства, които ще си взаимодействат по начин, който не бе възможен досега. Toва важи за смартфони, телевизори, умни домакински уреди и преносими джаджи на Xiaomi, като е предвидена и поддръжка за гласовия асистент XiaoAI

Новият интерфейс предлага допълнителен шрифт с името Means, който е серифен и симетричен. Обновена е и секцията за уолпейпъри, с които да персонализирате смартфоните. Xiaomi ще улеснят мултитаскинга с опцията да отваряте до 14 приложения във фонов режим, съобщава xda-developers.

 

 

Сигурността ще се гарантира от система за тройна автентикация, която включва лицево разпознаване, използване на уникален воден знак и защита срещу измама. Ако обичате да използвате уиджети ще харесате MIUI 13, тъй като актуализацията включва допълнения като „Super Countdown Day“ и „Water Measuring Cup“.

Интересно решение е MIUI 13 Pаd – версия на UI интерфейса, която е оптимизирана специално за таблети. Разработчиците вече са оптимизирали над 3000 приложения, с които се възползват максимално от по-големите им тъчскрийн екрани. Едно кликване е необходимо да превключвате между Full Screen и отворените приложения.

Клавишни комбинации ще улеснят допълнително работата с MIUI 13 Pad. Първата вълна от ъпдейти към съвместимите устройства се очаква до края на януари. Сред тях ще са Xiaomi 12, Xiaomi 11 смартфоните, но също някои модели на Redmi TV.

 

Oще от Digital: Кои смартфони Xiaomi първи ще получат ъпдейт към MIUI 13