Lenovo ще конкурират iPad Mini с геймърският таблет Legion Y700

Lenovo предлагат разнообразно портфолио от аксесоари и геймърски продукти с бранда Legion. Водещият акцент традиционно е насочен към периферията, компютърните аксесоари и геймърските лаптопи. Трябва да отбележим, че Legion вече се използва и в атрактивна серия от смартфони за игри на компанията.

Oт GizChina ни информират за новия таблет в серията, който се казва Legion Y700.

Това е компактен модел с издръжлив корпус от неръждаема стомана. Големината на дисплея е 8.8 инча при 2560х1600 резолюция, като екрана покрива на 100% цветовете от DCI-P3 гамата и има 240Hz Touch Sampling Rate, както и честота за опресняване на кадрите от 120Hz.

 

 

Аудио качеството ще се гарантира от JBL високоговорители и Dolby Atmos/Dolby Vision технологиите. В задният корпус има камера с LED светкавица, но не са налични данни за резолюцията, както и живота на батерията. Размерите на Lenovo Legion Y700 ще го превърнат в достъпна алтернатива на iPad mini и компактните таблети с Android.

Компанията се очаква да използва Qualcomm Snapdragon 888 процесор, вместо по-новия Snapdragon 8 Gen 1, което ще осигурява добра производителност, но и по-изгодна цена. Lenovo Legion Y700 ще е подходящо решени за гейминг с 5nm процесор, FullHD дисплея и 120Hz опресняване на екрана.