Правилник за мъжкото хранене

Почерпих вдъхновение от различни източници, за да си изградя лично мнение за това, какви правила трябва да спазва един мъж, когато се храни. Достигнах до няколко фундаментални решения, с които целя да те образовам малко, неандерталецо, в случай че оригваш и пърдиш на масата.

  1. Никога не яж на крак – Седни, настани се удобно, пийни една чаша чай или просто вода, преди да натиснеш обяда. Стоенето на крак измества фокуса на организма ти върху други функции, вместо да се съсредоточи в храненето.

    Така не храносмилаш достатъчно добре и даваш шанс на шкембето да расте.
  2. Винаги ползвай салфетка – По време и след манджата е добре муцуната ти да не е като на лабрадор. Лиги, кетчуп, майонеза и дори цели парченца кайма не са приемливи. Мястото на храната е в устата ти, а не по лицето ти. Точно затова гледай да се позабърсваш чат-пат, че иначе ще приличаш на неандерталец.
  3. Ножът, вилицата и лъжицата са твои първи приятели – Ръцете ги ползвай, само когато си на прасе у приятел и трябва да теглиш по едно мезе с греяната ракия, докато целия си в кърви. Във всички останали случаи приборите са отличителен белег на цивилизацията. И все пак, ако ги ползваш, научи се как, защото вилицата не е копие, лъжицата не е черпак, а ножът не е меч. Когато си бил дете е било забавно, но вече е жалко, като видиш някой, който се бори с всички налични средства върху пържолата си в ресторант.
  4. Въздържай се от газификацията на помещението – Храната трябва да е изцяло свързана с положителни емоции. Оригнята и пръднята са всичко друго, но не и положителни емоции за околните. Като отвориш юнашки гърло, сякаш искаш да покажеш на останалите, че стомашните ти сокове са далеч по-киселинни от техните, а отпуснеш ли шлюзовете на задника, даваш ясен знак за това, какво си поглъщал в предните дни.
  5. Не говори, докато се храниш – В историята има прекалено много примери за хора, които са се задушили с храна, защото много им лае балалайката. Дори да не се стига до леталния край, говорейки с кебапче в устата, започваш да бълваш един дъжд от ситно смляна мръвка, от който останалите не могат да се предпазят достатъчно бързо. Брой 10 десет, след като лапнеш нещо, после преглътни и чак тогава кажи, ако имаш нещо чак толкова важно да казваш. Макар, че най-често става въпрос за коментар по адрес на новините по телевизията или новия музикален клип на Джорджано. Най-добре си затваряй плювалника, когато си на масата.
  6. Пий по-малко газирано – Знам, че биричката с шкембето за обяд е класика, но самата комбинация си е направо взривоопасна. Погледни точка 4, сети се за най-силната ти оригня след кенче бира, добави и една глава чесън с оцет и ще получиш най-отвратителната водородна бомба, на която е способен гнусният ти организъм. Разделяй газираното от миризливите храни, защото и да се стиснеш малко при напън, пак ще се завихри „аромат“ на цветя и рози.
  7. Винаги прави комплимент към готвача – Хубаво или лошо, ако искаш утре пак да си на същата маса, най-добре кажи едно: „Благодаря!“ Да не говорим, че, ако си в ресторант и разкритикуваш готвенето, а утре пак се появиш на вратата, рискът да намериш някой сопол в супата или храчка върху спагетите е удвоен и утроен.
  8. Накрая, но не и по важност – мий си ръцете преди и след хранене – До преди малко си бил в тоалетната, за да си ровиш в руното в опит да откриеш невзрачния си член, а сега си седнал да ядеш с кирливите си ръце. Засрами се! Не може да се подиграваш на жените, че целуват майките си с устите, с които целуват и малкия ти приятел, а в същото време ти да се здрависваш с него в кенефа и после да си галиш муската в задоволство. Лицемерно е! Ще ти отнеме точно 30 секунди, за да си нацапаш ръцете със сапун и да пуснеш една вода отгоре. За предпочитане е топла.