Глобалната премиера на Xiaomi 12, 12X и 12 Pro ще бъде през първото тримесечие на 2022г.

Xiaomi вече се утвърдиха като един от водещите производители на смартфони на европейския пазар. Разнообразното портфолио от устройства и уникалното съчетание между цена и характеристики ще продължи да отличава този бранд от конкуренцията. Още преди края на годината ще видим новата серия флагмани на Xiaomi.

Вече ви съобщихме, че Xiaomi 12, 12X, и 12 Pro ще бъдат представени на 28 декември.

Дългоочакваната серия ще разшири влиянието на компанията в премиум сегмента, който има стратегическо значение за бъдещите им планове. Потребителите могат да очакват още по-атрактивен дизайн, по-добър дисплей и надграждане в сферата на камерите.

Една от най-важните характеристики на Xiaomi 12 гамата ще бъде Snapdrаgon 8 Gen 1 процесора, което ще ги превърне в първите 4-нанометрови смартфони на Xiaomi. Новият чип на Qualcomm ще допринася не само за високата производителност и ниската консумация на енергия, но също за скоростта при 5G свързаност.

 

 

Премиерата на 28 декември ще позволи на компанията да стартира продажбите на смартфоните през първото тримесечие на 2022г. Дистрибуцията на Xiaomi 12 в световен мащаб ще позволи на Xiaomi да бъдат по-конкурентни на водещи производители като Samsung. Припомняме ви, че премиерата на Galaxy S22 ще е през февруари.

Стартирането на продажбите на Xiaomi 12 смартфоните през януари например е възможност китайският производител да привлече вниманието на потребители, които иначе биха изчакали премиерата на Galaxy S22. Oчакванията са Xiaomi 12 и Xiaomi 12 Pro да използват Snapdragon 8 Gen 1 и вероятно 12GB/16GB RAM.

В същото време третият модел от серията, а именно Xiaomi 12X ще се захранва от Qualcomm Snapdragon 870. Дисплеите на устройствата ще поддържат 120Hz честота за опресняване, като ни очакват и батерии със 67W бързо зареждане. Xiaomi 12 Pro дори ще предложи и 120W система за захранване.