Колко бърза ще е видео картата NVIDIA GeForce RTX 2060

NVIDIA се очаква да представят официално видео картата на събитие, което ще се проведе след две седмици. Още преди действителната премиера научаваме важни детайли за техническите спецификации на GeForce RTX 2060. Актуализираната версия на видео картата, която първо видяхме през 2019г. ще предложи по-сериозни подобрения, отколкото се очакваше.

 

Според информация на VideoCardz този път ще видим 12GB VRAM, което ще е два пъти повече от възможностите на оригиналния модел. Потребителите също така ще могат да се възползват от предимствата на повече ядра, тъй като GeForce RTX 2060, която ще бъде показана на 7 декември обещава да предложи 2176 CUDA ядра. За сравнение предходната версия  на GeForce RTX 2060 използва 1920 ядра, съобщава TechRadar.

Съвсем закономерно това ще увеличи консумацията на енергия, която вече ще достига до 184W. Припомняме ви, че „Super“ версията на оригиналната видео карта изразходва около 175W. Това означава, че увеличението в предстоящата версия не е толкова осезаемо.

 

 

Базовата работна честота на ядрата е 1650MHz, като видео картата ще бъде произведена с 12-нанометрова технология. Другите спецификации ще включват 4МВ L2 Cache памет, 7.5 терафлопа производителност и 10.76 млрд. транзистора. Увеличението на VRAM паметта до 12GB ще осигурява допълнителни оптимизации.

Хардуерните подобрения ще позволят на GeForce RTX 2060 да се конкурира успешно с последните видео карти на AMD, които използват RDNA2 технологията. Кризата с недостига на компоненти също продължава да създава затруднения за водещите производители. Именно заради това премиерата на видео картата ще има още по-голямо значение в стратегически план за NVIDIA.

Остава да разберем и каква ще е цената на новата GeForce RTX 2060 конфигурация.

 

Още от DIgital: Видео картите на NVIDIA стават по-евтини, докато цените на AMD се увеличават