Zoom вече ще информира кои потребители закъсняват за видео срещи

Zoom е приложение, което постоянно се ъпдейтва с нови функции, за да отговори на високите изисквания на потребителите. Последният инструмент на компанията се казва „Аttendance Status“. Както името подсказва опцията е създадена с идеята да накара всички участници във видеоразговор да се присъединят навреме.

Хостовете на конферентни връзки ще могат да интегрират календарите от Google и Microsoft профилите, за да проверят дали всички участници са се включили в дискусията, когато трябва.

Ако даден потребител все още не се е присъединил, като разговора вече е стартирал ще бъде добавен към нова „Not Joined“ секция.

Така всички останали в приложението за видеоразговори ще разберат, че съответният профил е закъснял за насрочената среща. Създателите на конферентни стаи в Zoom също така ще видят дали хората, които не са се присъединили са кликнали „Accepted“, „Declined“, „Maybe“ или „No“ на самите покани.

 

 

За да могат да видят статута на участниците създателите на конферентни връзки ще трябва да конфигурират интеграция с календарите от Google Calendar и Outlook. Важно е да отбележим, че новата функция все още има тестов характер, но едва ли ще се наложи да чакаме твърде дълго преди премиерата за всички профили.

Включването на този инструмент вероятно ще допадне и на учителите, които ще имат допълнително средство за контрол на учениците, които се включват в дигиталните занятия. Zoom също така тестват нова функция, която позволява на няколко човека да контролират движението на презентациите по време на видео разговор.

Полезна новост е и опцията за персонализиране и добавяне на воден знак при конференцията от специален уеб портал.

 

TagsZoom