Motorola ще представят два флагман смартфона и смарт часовник Moto Watch 100 през декември

Motorola ще опитат да бъдат доста активни в мобилната индустрия през последните дни на календарната година. Успоредно с това се очаква да видим и ново предложение в сегмента на умните часовници. Така компанията се надява да се възползва от необичайната активност на потребителите през празничния сезон.

Eдно от актрактивните устройства, което предстои да видим ще се казва Moto Еdge X, като европейската версия ще се продава като Edge 30 Ultra.

Въпросният флагман ще се захранва от Qualcomm Snapdragon 898 процесор, който ще бъде представен в края на месеца.

Техническите спецификации на смартфона включват 6.67-инчов OLED дисплей с Full HD резолюция и честота за опресняване на кадрите от 144Hz, което ще го превърне в подходящо решение за гейминг. Тройната задна камера ще съчетава два 50MP модула и още един 2МР сензор, съобщава AndroidHeadlines.

 

 

Новото предложение в премиум сегмента ще има още 256GB вградена памет, 12GB LPDDR5 RAM и мощна батерия с 5000mAh и 65W зареждане. От Motorola също така ще пуснат на пазара и още един смартфон, който ще се захранва от Qualcomm Snapdragon 888 .  Името и техническите параметри на устройството все още не са известни.

В същото време Moto Watch 100 ще бъде фокусиран към бюджетния ценови клас и респективно ще се продава на достъпна цена. Този модел ще има класически форм фактор с два физически бутона на корпуса. Алуминиевото тяло ще допринася за теглото от едва 29 грама. Дисплеят ще поддържа 360×360 резолюция.

Новият часовник ще използва Bluetooth 5.0 за свързване със смартфони и ще предлага сензор за следене на сърдечния ритъм и сатурацията на кръвта. Масовото производство започва преди края на декември, когато се очаква и премиерата на Moto Watch 100.