Аpple разработват собствени дронове

Apple революционизираха редица продуктови категории със своите уникални продукти. Технологичният гигант планира да представи и собствен автомобил, което също се очаква с интерес. Все пак ще са необходими години преди да видим първия Apple Car. Вече бяха патентовани няколко интересни концепции, които разкриват над какви идеи работи компанията.

Дроновете са интересни устройства, които намират разнообразни приложения. Apple също следят развитието на тази пазарна ниша. Според данни на MySmartPrice два нови патента описват желанието на компанията да пусне на пазара собствена серия летателни апарати в тази категория. Конкретната информация описва как дроновете могат да се контролират от разстояние.

По всичко личи, че Apple тестват софтуер, който е оптимизиран за управление на безпилотни летателни машини.

 

 

При всички положения ще бъде много интересно как дроновете биха допълнили настоящите устройства в портфолиото на Apple. Премиерата на дрон вероятно ще предостави нови възможности за фотография и забавление, тъй като това е основен акцент за компанията. Основен приоритет в този проект ще бъде разработката на софтуера необходим за летателните апарати от ново поколение.

Подобни разработки могат да залегнат и в Applе Car, която ще изисква много по-усъвършенствана инфотейнмънт система. Първият автономен автомобил на компанията определено ще бъде събитие, което отново може да промени цялата индустрия. Тепърва ще научаваме повече за плановете на Apple да станат фактор и при дроновете.

 

TagsАpple