Аsus разработват нов смарт часовник

Умните часовници регистрират солидни продажби от началото на пандемията. Милиони потребители се ориентираха към подобни устройства, за да бъдат активни, докато са изолирани. Разнообразието от модели с WearOS, както и луксозните предложения от Apple Watch предлагат много възможности за избор на смарт часовник.

Едва ли е изненадващо, че повечето водещи компании предлагат множество предложения в тази продуктова категория.

Asus е едно от малките изключения, като последният часовник със смарт функционалности на тайванския бранд се казваше VivoWatch SP. Този модел бе ориентиран към фитнес потребителите и бе представен преди две години.

По всичко личи, че Asus подготвят премиерата на смарт часовник, който ще наследи VivoWatch SP, съобщава AndroidHeadlines. Данни от Bluetooth SIG сертификация потвърждават съществуването устройство и хвърлят повече светлина за името, с което може да бъде представено на пазара.

 

 

От информацията разбираме, че Asus VivoWatch 5 ще заложи на класическия кръгъл дизайн, който се радва на голяма популярност сред потребителите. Самият размер на екрана все още не е известен, но устройствата ще има GPS сензор, като на пазара ще се продавaт версии с Wi-Fi и LTE.

Бъдещите собственици на устройството ще могат да се свързват към Asus HealthConnect приложението и да виждат повече данни за своите тренировки, както и да получават персонализирани съвети. Очаква се компанията да реализира премиерата на нова серия от устройства на CES 2022, което ще се проведе през юни.

Именно тогава Asus могат да представят новият часовник, като разкрият повече за характеристиките и цента на европейския пазар.

 

TagsАsus