Аpple разработват операционна система за смарт джаджи

Екосистемата на компанията обхваща все повече продуктови категории. Apple са лидер в почти всички сегменти, в които предлагат собствени хардуерни и софтуерни решения. Популярността на iPhonе и iPad също така продължи с невероятният успех на слушалките AirPods и часовниците Apple Watch.

Ултратънките лаптопи и десктопите за macOS са другите утвърдени брандове в портфолиото на технологичния гигант.

Навлизането на технологиите в интелигентните домове също не остана незабелязано от Apple. Потребителите могат да избират между атрактивни предложения като HomePod, HomePod mini, както и Apple TV устройствата.

Смарт джаджите, които използваме в домовете си допълват функционалността на iPhone, iPad и MacBoок, което обогатява портфолиото на компанията. Apple вече разработват няколко операционни системи, като скоро към тях може да бъде добавена още една платформа.

 

 

В допълнение към iOS, iPad OS, WatchOS, macOS и tvOS може да видим и специален софтуер, който е оптимизиран за смарт високоговорител и умни уреди в домовете ни, като HomePod. Teхнологичният гигант дори вече набира специалисти, които да участват в разработката на софтуера. Според данни на MacRumors се търсят хора, за да станат част от екип, който ще създаде homeOS.

Името не за първи път се появява в базата данни на Apple и е поредната индикация за плановете на компанията. Още през лятото информация за операционната система се появи в интернет. На този етап нямаме никакви детайли за функциите и интерфейса на homeOS. По всичко личи, че компанията вижда все по-голям потенциал в смарт джаджите, които са неизменна част от интелигентните домове.

 

TagsАpple