Антиваксър в Бургас: Ваксината срещу К-19 е изпробвана на 5 хиляди маймуни и всичките са умрели

Ако трябва да минавате през центъра на Бургас в този момент заредете се с огромна доза търпения. Антиваксърският протест достигна до жп гарата и доведе до блокадата на ключовия бул.“Иван Вазов“, предава Флагман бг.

Трите водачки на протеста – Звезделина Каравелова от Несебър, Виктория Върбанова, също от Несебър и още една жена на пенсионна възраст от 30-40 минути са обявили гражданско неподчинение и са превзели пешеходната пътека от ул.

“Александровска“ към Гарата.

Демонстрантите съвсем са оредели. В момента има около 10-12 протестиращи, охранявани от 20-ина полицаи и отразявани от поне 3-4 журналисти.

Кръстовището е блокирано от 10-12 протестиращи, има поне 20-ина полицаи и неколцина журналисти

Звезделина Каравелова е седнала на пешеходната пътека и с мегафон в ръце държи дълъг монолог за здравната система и ваксините.

Каравелова твърди, че препаратите срещу ковид (не уточнява на кой производител) били изпробвани на 5 хил. маймуни и всички умрели.

От поведението й става ясно, че няма намерения да вдигне блокадата скоро.

Докато тя говори, пред колега-журналист друг човек обяснява, че е обран от клошар, който приютил в дома си, а след това бил изгонен от работа от бургаски ресторантьор.

Заради протеста трафикът се насочи към алтернативни булеварди, получават се сериозни задръствания, установи проверка.