Intel ще компенсират изоставането от AMD със софтуерни технологии

Intel е компания със сериозен принос за развитието на полупроводниците и иновациите в лидер в хардуерните технология. В продължение на десетилетия компанията поддържа имиджа на световен лидер в разработката на процесори за компютри. Технологични затруднения забавиха създаването на първите 7-нанометрови чипове на Intel.

Това предостави сериозни възможности за прогрес на AMD, които се възползваха и разшириха сериозно влиянието си за сметка на своя конкурент.

От Intel признаха изоставането и разработиха нова бизнес стратегия, с която да се измъкнат от сянката на AMD. Реализирането на амбициозните им планове ще отнеме време и ще е свързано пряко с личността на Пат Гелсингер – новият шеф на Intel.

Проблемите за компанията са свързани и с NVIDIA, които са доста агресивни в премиум сегмента на видео картите и хардуерните технологии с изкуствен интелект. Възстановяването на загубените позиции на Intel ще отнеме няколко години, като вече са очертани основните им приоритети.

 

 

Новият шеф на Intel и богат опит в технологичната индустрия, тъй като в продължение на 11 години заемаше ключови позиции във VMWare. Вече ви информирахме, че Пат Гелсингер иска компанията да произвежда по-добри процесори от Apple. Изявление на шефа на компанията за CRN разкрива още детайли за неговите планове да я превърне в още по-успешен бранд.

Пат Гелсингер изрази увереност от възприемането на „софтуерен“ подход, който ще позволи на Intel в дългосрочен плaн да придобият стратегическо предимство пред своите конкуренти. Предстоящият план предвижда интеграцията на софтуерни иновации, подобряването на производителността и оптимизирането на сигурността им.

Това е начина Intel да отключат пълния потенциал над хардуера от ново поколение, който предлагат на бизнес средите и обикновените потребители. В следващите години ще бъде активна IDM 2.0 стратегията, която съчетава най-добрите производствени практики и софтуерни иновации на Intel в мащабен опит да компенсират изоставането от AMD.