Как да откриете скритото приложение за QR кодове в iPhone

Собствениците на iPhone са добре запознати с интуитивния интерфейс на iOS. Софтуерните оптимизации са водещо предимство на Apple в конкуренцията с Android. Независимо от колко време разполагате със смартфон на компанията вероятно ще останете изненадани от наличието на скрито приложение в iOS 14.

Добрата новина е, че са нужни само няколко кликвания, за да откриете въпросната функция.

Оказва се, че Apple са скрили в мобилната операционна система приложение с името „Code Scanner“. Можете да активирате софтуера  като отворите „Search“ менюто на iPhone, като плъзнете надолу от средната част на Home Screen.

Остава само да въведете името „Code Scanner“ в полето за търсене. След това ще видите „Code Scanner“ иконата в списъка, като кликването ще стартира приложението. Добре е да знаете, че това не е нов софтуер, тъй като заглавието беше достъпно като „QR Code Reader“ в iOS 13.

 

 

Добре е да знаете, че трябва да добавите Code Scanner към Control Center, за да може да използвате мобилното приложение. Това е необходимо без значение дали използвате iOS 13 или iOS 14. Функционалността, която предлага софтуера вече се дублира от камера приложението в iOS.

Все пак може да го използвате, следвайки гореизброените стъпки, ако желаете. Разликата е, че няма да виждате допълнително уведомление, че QR кодовете се отварят във външен линк или приложение. Тази нотификация е ограничена само до QR четеца в Camera приложението.

Двата варианта предлагат удобен начин да сканирате QR кодове без да се налага да изтегляте друг софтуер.

 

Oще от Digital: Как да използваме различен размер на шрифта в приложенията за iPhone и iPad

TagsQR