Как Zoom ще създават следващата ера на дигиталната комуникация

Zoom е предпочитана услуга за видео комуникация, която се поддържа от голяма общност в световен мащаб. Специалистите на компанията използват активната обратна връзка със своите потребителите, за да подобряват своето приложение. Разпространението на коронавируса допринесе за успеха на Zoom в световен мащаб, но това нямаше да е възможно без иновативните функции, които предлага популярната услуга.

Предписанията за социална изолация не успяха да спрат компанията да проведе своята годишка конференция.

Zoomtopia 2021 събитието се проведе по план, като новите продукти бяха представени пред повече от 30 хил. посетители, които видяха отблизо каква е визията на Zoom за бъдещето на сигурната дигитална комуникация.

Любопитно допълнение в богатия набор от възможности на приложението за видеконференция е Zoom Video Engagement Center (VEC). Toзи инструмент позволява на представителите на бизнеса да се свързват с потребителите, чрез видео връзка. VEC ще осигури ангажиращо преживяване за двете страни, докато изграждат доверие и споделят опит в структурирана и завладяваща виртуална среда, съобщава ComputerWeekly.

 

 

Друга интересна иновация е Zoom Chat Huddle View ще осигури визуално оформление на каналите и респективно по-дълбоко усещане за свързаност на екипите, които работят съвместно във виртуална среда. Потребителите ще могат да избират уникален фон, да разговарят с другите участници, да видят кой е онлайн и да си взаимодействат по изцяло нов начин. Continuous Collaboration е нов проект, която цел също е да подобри възможностите за съвместна работа в Zoom.

Zooms Events Conference е проектирана да улесни домакините в провеждането на продължителни групови събития с функции като интерактивни лобита, работа в мрежа, достъп до спонсори, секция за анкети, опция за запис, както и инструменти за анализ. Приложението ще предложи и Zoom Whiteboard интеграция. Този инструмент работи като дигитално платно за асинхронно сътрудничество в реално време.

Партньорство с Horizon Workrooms ще допринесе за ефективно изживяване, което обединява физическия и виртуалния свят. Вградената функция за автоматичен превод и транскрипция в реално време ще превърне комуникацията между големи групи от хора в още по-бърза и приятна задача. Работи се над разширяване на Zoom Rooms Smart Gallery, както и над нови BYOK предложения в приложението.

 

TagsZoom