Никога не носи тези неща в офиса

Нека да продължим от там, до където спряхме. Говорихме си за това, че винаги трябва да бъдеш облечен тематично, защото рискуваш твоята персона да бъде основна тема на подигравателни разговори.

По принцип съветваме нашите фенове да не обръщат внимание на това, което говорят хората, защото те са тъпи – със сигурност. Обаче тук ще те посъветваме да обърнеш внимание.

Имай предвид, че когато говорим за кариера и професионално развитие, обръщаме внимание и на най-дребните детайли. Достатъчно големи сте и знаете поговорката „по дрехите посрещат, по ума изпращат“.

В този ред на мисли The Mainline, за пореден път, ще ти даде няколко съвета, които ще те направят малко по успешен. Ето няколко неща, който не трябва да носиш ако работиш в офис.

1. Чорапите от фитнес залата

Човече, никога недей да ходиш в офиса с чорапи, които използваш за фитнеса, защо трябва да помниш едно – те все някога ще се видят, а това няма да е в твоя полза.

2. Всяка дреха, която си носил предната вечер.

Тук ще се намери някой, които да каже, че по нашата логика ще трябва да си накупи три гардероба с дрехи. И да, и не! Да предположим следното…
Бил си на работа, след което си се прибрал у дома, сложил си си удобна тениска и си излязал навън с мацката, да хапнете или просто да се разходите. В този вариант може спокойно да използвате същата тениска за утрешния работен ден. Разбира се, ако ти си прасе, което се клепа като 3-годишен, то със сигурност няма да можеш да я използваш. Обаче, ако си излязъл да хапнеш, после с момчетата сте се отбили в близкия бар за по бира, уиски, водка или няколко шотчета, тогава със сигурност трябва да се преоблечеш.

3. Пуловери и жилетки

От това по-скучно и тъпо няма накъде. Нали искаш да си пич? Тогава никога не обличай пуловери и жилетки.

4. Онези мъжки бижута

Не веднъж сме коментирали, че един мъж не може да си позволи да носи крещящи бижута. Според TheMainline.bg един мъж може да носи брачна халка, хубав часовник и още едно-две неща. Всичко останало ще те превърне в пубер с брада.

5. Намачкани дрехи

Стига бе, човек… стилът „небрежно модерен“ не важи за офиса. Всъщност, този термин не важи за тук. По-добре е да използваме „немърлив“, защото никъде не е добре да ходиш намачкан. Това се вижда от километри и, повярвай ни, говори много зле за теб. Колкото по-прилежен си, толкова повече респект и увереност ще излъчваш.

6. Маратонките за фитнеса, да си останат там

Точно така, офиса не ти е зала. Носи обувки, които да се вписват в цялостния образ на един офис служител – риза, панталон, кожени обувки и сако, но само ако искате.
Знаем, че звучи адски клиширано, стереотипно и много хора няма да разберат, защо е необходимо всички офис служители да изглеждат по един и същ начин. А защо полицаите, пожарникарите, медицинските служители и др. имат едни и същи дрехи ? Това е униформа. Тя показва отговорност и те показва, като човек, на който може да се разчита. Костюмът е униформата на един офис служител.

7. Раница

Раниците са много удобни и практични, но до време. Тя е практична за ученици, за къмпингари и пътуващи, но в никакъв случай не е подходяща за офис служител. Хубаво е раницата да бъде заменена с куфарче или подобна чанта, в която да си носите лаптоп, документи и останалите неща, необходими за работат ти.

8. Колан

Не може да не споменем и модерните колани. Онези, които са гравирани с лъскави украшения, огромни токи с надпис, череп и всевъзможни други дрънкулки, които явно са твой стил, но си ги носи през свободното време.

9. Шапка

Страхотен аксесоар за през лятото и удобен за през зимата, но в офиса не върви. Най-малкото, че на затворени места не е възпитано да се носи шапка.

10. Всичко без ръкави

Винаги онемяваме, когато видим човек с потник или нещо друго без ръкави. Пичове, това не ви е плажа, където можете да си джиткате необеспокоявано.

11. Джапанки

Дори и за 100 лв. да са – НЕ. Ти не си Марк Зукърбърг и никога няма да бъдеш. Та дори и той не се носи вече така. Чехли, потник и хавайки (къси гащи) нека да си останат облекло за морето.

12. Спортно облекло от всякакъв вид

Тениски на любим отбор, шапки с лика на Григор Димитров или Кубрат Пулев категорично се забраняват в офиса. Ако не се вслушаш в този съвет, който TheMainline ти казва, то шефа ти ще те принуди. По-добре не стигай до там, защото може да ти е за позледно.

И по традиция ще завършим с мъдрост. Това че се обличаш като всички в офиса, по никакъв начин не пречи на идентичността ти. Тя е вътре в теб и никой не може да ти я отнеме. Дори би повлияло положително, защото всички биха оценили професионализма, който влагаш.