Правилник за пиенето по време на работа

Благословени са онези, чиято работа е тясно свързана с алкохол, партита и леки жени! При тях няма какво толкова да коментираме, защото там правилата са си самата работа. Друго е, когато трябва да пиете, а принципно е забранено. Питате кога и как става това ли? Когато сте с шефа на бизнес сделки в ресторанти или клубове, ето кога.

Ето ви няколко прости съвета, с които да го правите професионално:

  • Никога не се напивайте, като петък вечер с приятели – Шефът никога не бива да те вижда пиян! Ама никога! Замъгленото съзнание кара устата да изрича думи, които не са за пред всеки.

    А един път кажеш ли нещо, няма връщане назад.
  • Не се отпускай прекалено – Нека шефът си остане шеф. Кажи му, че си женен и имаш две деца, но не и как прекарвате ваканциите си. Той не ти е приятел. Всяка лична информация може и ще бъде използвана срещу теб при първа удобна възможност.
  • Не сваляй сервитьорката – Гледай, но не пипай. Добре е хората да знаят, че се владееш и че си има време и място за всичко. Знам, че всички жени наоколо ти изглеждат съвършено тази вечер, но те само ще те разсеят и няма да можеш да си свършиш добре работата.
  • Бизнесът на първо място – Не забравяй причината, поради която сте седнали с другите двама добре облечени господа. Алкохолът ще ти помогне да си по-директен и прям в желанията и предложенията ти. Не се впускай в излишни брътвежи, когато на карта са заложени пари.
  • Избягвай места, на които те познават – Не искаш танцьорката от клуба да те нарече по име, когато от теб се изисква да излъчваш класа. Барманът също е добре да се обръща към теб служебно, защото думи от рода на „Обичайното, нали?“ ще разклатят много имиджа ти.
  • Повече слушай, по-малко говори – Това в повечето случаи е добра стратегия, когато си на по чашка, с когото и да било. Бъди винаги активната страна и задавай повече въпроси, като така ще научиш повече за хората насреща и в същото време ще се опазиш от неудобни въпроси към самия себе си.
  • Никога не си поръчвай някакъв шарен безалкохолен коктейл – На бизнес среща мъжете пият мартини, уиски, водка, ром или джин. Лиготийте не са на почти, когато трябва да всяваш респект у събеседника. За предпочитане е винаги алкохолът да се пие чист или в най-добрия случай с лед. Разредителите остави за излизанката с аверите.