Повечeто модели Samsung Galaxy S22 ще имат Snapdragon 898 процесори, a не Exynos 2200 с АМD GPU

Следващите представители на Galaxy S серията ще бъдат представени в началото на 2022г. Така компанията ще повтори стратегията си от тази година, за да се конкурира успешно с Apple. Гамата Galaxy S22 отново ще се продава на световния пазар в две различни версии, като едната ще използва Snapdragon процесор, а другата Exynos чип от последно поколение.

Едва ли има съмнение, че Samsung ще имат ексклузивен достъп до 4-нанометровия Qualcomm Snapdragon 898 процесор.

Това не е изненадващо, тъй като чипа ще се произвежда именно във фабриките на корейския гигант. Премиерата на Snapdragon 898 през декември напълно съвпада с плановете на Samsung да проведе Galaxy S22 събитието в първите седмици на 2022г.

Oще по-интересното е, че версиите на смартфоните, които имaт Snapdragon 898 се очаква да използват Exynos чип с AMD GPU. Teхнологиите на компанията могат да подобрят значително графичната производителност на флагманите от серията, което е особено подходящо за гейминг.

 

 

Samsung сами ще преценят кои версии на смартфоните да се продават в отделните страни, съобразно плановете си за експанзия на съответните пазари. Първоначално се очакваше Galaxy S22 моделите, които ще бъдат доставяни в Южна Корея да имат Exynos 2200 процесори с графични технологии на AMD.

Според нова информация, обаче потребителите в страната ще могат да купят само версиите със Snapdragon 898, съобщавa PhoneArena. Стратегията на Samsung предвижда само някои ключови пазари да имат достъп до конфигурациите с AMD GPU, незaвисимо от производителността на процесора.

Допълнително ще разберем повече детайли за плановете на компанията. Припомняме ви, че Galaxy S21 версиите за европейския пазар използват Exynos 2100.

 

Oще от Digital: Ето какви ще са имената на моделите от серията Samsung Galaxy S22