Гърция загря за България с победи над Украйна

Женският национален отбор на Гърция загря за европейското първенство с победи в контролни срещи преди надпреварата. Представителките на „елините“ надиграха водения от българския специалист Владимир Орлов тим на Украйна, който бе на тренировъчен лагер в южната ни съседка.

Двата отбора изиграха три мача помежду си. Първата среща завърши 4:0 гейма за гъркините.

В следващите две срещи играта бе доста по-оспорвана, като в едната краен победител излязоха гостенките от Украйна (3:1 гейма). В последния двубой Гърция се наложи над съперника  след тайбрек.

Това бе поредна серия от контроли за състезателките на Владимир Орлов, които през юли бяха в България. Родните националки записаха две категорични победи над противника – с 4:0 и 3:1 гейма.

След броени дни на старта на шампионата на Стария континент гъркините се изправят срещу българските волейболистки в мач от група В. Двубоят е на 18 август от 20:30 часа в зала „Колодрума“ в Пловдив. Съперници ще им бъдат и тимовете на Полша, Германия, Чехия и Испания.

Украинките пък са в група D в Румъния, като излизат срещу домакините, Турция, Швеция, Финландия и Нидерландия. Първата им среща е на 19 август срещу „лалетата“.