Samsung патентоваха уникална подвижна камера за смартфони

Камерите са ключова характеристика на мобилните устройства и претърпяха сериозна еволюция през последните години. Именно заради това повечето хора разчитат единствено на смартфоните, за да улавят вълнуващите мигове около себе си. Samsung са лидер в този пазарен сегмент и допринасят сериозно за иновациите.

Galaxy Note 8 стана първото им устройство с двойна камера при премиерата си през 2017г.

В момента повечето премиум смартфони имат тройни или четворни задни камери. Корейският производител е патентовал на свое име любопитна технология за създаването на подвижна камера с адаптивен зрителен ъгъл.

Благодарение на визуализации на LetsGoDigital научаваме повече детайли за интересната технология. Компанията работи над модул с Wide, Ultra-Wide и телефото сензори, които имат подвижни части във вътрешността. Възможно е да се увеличи броя на камерите с уникалната структура. Любопитна подробност е, че всеки сензор има различен зрителен ъгъл, спрямо останалите два модула, съобщава TechRadar.

 

 

Трите камери са разположени в определена позиция по подразбиране, но потребителите ще могат да премествата основният сензор от тъчскрийн екрана. При това движение другите дав модула ще се плъзгат навътре, което ще формира триъгълник. Промяната на разстоянието между камерите оказва влияние и върху блендата.

Разположението в триъгълник се отличава с най-малката aпертура и респективно по-висока „f/“ стойност. Досега не сме виждали подвижна камера, която има променлива бленда и зрителен ъгъл в пазара на смартфони. Предимствата на технологията са многобройни, тъй като подобряват възможностите за снимане при всевъзможни условия.