Недостигът на компоненти за iPhone 13 може да затрудни намирането на новия смартфон на Apple

Apple се оказаха принудени да отложат премиерата на iPhone 12 с няколко седмици заради пандeмията от коронавирус. Събитието се проведе през октомври, като реалните продажби на iPhone 12 mini и iPhone 12 Pro Max стартираха месец по-късно. Ситуацията през тази година е по-различна и се очаква Apple да се върнат към стандартния график и да представят iPhone 13 през септември.

Foxconn са един от най-големите производители на хардуер и водещ партньор на Apple.

Тайванският бранд публикува финансовите резултати за второто тримесечие, отчитайки 30% ръст в печалбата. Успоредно с това Foxconn предупредиха инвеститорите за евентуална нова вълна от COVID-19, която може да обхване азиатските страни.

Това може да се отрази негативно на веригата за доставчици на компоненти. Все още няма категорични индикации, но тези процеси ще се следят с голямо внимание от Foxconn, съобщавa BGR.

 

 

Прогнозите на Foxconn за третото тримесечие включват ръст в приходите от порядъка на 3-15%. Продължаващият недостиг на компоненти и евентуална нова криза с коронавируса, обаче могат да объркат плановете на Foxconn. Всъщност това не е първият път, когато разбираме за подобен проблем, тъй като Apple вече предупредиха за недостиг на хардуерни компоненти за iPhone 13.