Какво влияние оказва алкохола при жените

За доста двойки алкохола е най-добрия личен начин да се гарантира, че действията под чаршафите ще се оживят и ще размърда малко връзката им в по-положителна и интересна посока. “Алкохола има истинско физическо въздействие върху тялото, но също има и голям аспект на очакване и представяне“, казва Хансън. “Това, което мислим че ще се случи, докато сме под въздействието му е доста вероятно да се случи“.

И мъжете и жените, след като ударят няколко питиета, възприемат потенциалните си партньори като по-привлекателни.

 Но може би не знаете или предполагате, че този ефект трае по-дълго при мъжете. Мъжката част от населението базира своя рейтинг за жените най-вече по физическата им привлекателност и добрата симетрия на лицето. Това е достатъчно за един мъж.

През 2008г бразилско проучване открива, че мъже в нетрезво състояние са значително по-малко склонни да открият асиметрията в жените, отколкото ако не са пили. Тоест колкото повече пием, толкова по-красиви ни се струват жените, или поне по-малко забелязваме техните недостатъци.

Подобно на това проучване, в университета в Бристол през 2008г се провежда изследване, в което на мъже и на жени са дадени коктейли с водка-достатъчно силни, за да им повлияят и то доста, но не чак да се напият! По време на този опит и двата пола виждат противоположния, неговото лице и тяло като по-привлекателни, докато са били опиянени от коктейлите.

Разликите обаче се появили малко по късно през нощта.

На следващата сутрин, когато жените вече са изтрезнели, поглеждали мъжете и установили, че не ги привличат вече. При мъжете ефекта на сутринта бил обратен, те признават, че продължават да се влияят от “подобрените си” възприятия за жените от нощта преди това. Тоест излиза, че мъжете дори и на сутринта продължили да възприемат противоположния пол и неговите форми и лице като по привлекателни от обикновено.

Така че дори и да сте извадили късмет “да ударите нещо” благодарение на алкохола, които е изпила някоя мацка през нощта, на сутринта тя все още е в леглото ви, и най вероятно ще изглежда все още доста добре във вашите очи, но вие в нейните няма да изглеждате толкова красив.

От това може да се направи заключението, че ефекта, който ни кара да харесваме повече противоположния пол след употреба на алкохол минава по-бързо при жените, отколкото при мъжете.

Кога са пияни жените?

Жените след две питиета са по склонни за секс. Алкохолът има негативен ефект върху пре-фронталния кортекс на мозъка, област която обикновено контролира функциите ни свързани със “забраната” и този факт е според едно скорошно проучване на Хелзинския университет.

Това разхлабване на задръжките може да се счита за подсилващо средство за вашия сексуален живот приемайки чаша, две вино например. Жените, които пият ежедневно също показват по-голям интерес към секса, отколкото когато стоят на сухо без алкохол, според проучване също от 2008г на университета в Чикаго.

Презерватив, или алкохол

През 2007 година проучване на университета във Вашингтон установи, че мъжете и жените са склонни да правят“небезопасен“ секс, когато са пили умерени количества алкохол, отколкото, когато са трезви. Мъжете и жените, които имат по-висока зависимост от алкохола са по-склонни да се излагат на риск от полово предавани болести. За да се избегне най-лошия случай на заразяване с някаква полова гадост или причиняване на нежелана бременност, д-р Кавазос препоръчва добре да си помислите и да вземете решение за това колко далеч сте готови да отидете, преди да излеете в гърлото си първото си питие.

Както и може да уведомите приятелите си за намеренията си, за да ви помогнат евентуално, да не ви оставят да отивате твърде далеч от вашия първоначален план, който се предполага, че ще е разумен. Но затова никой не може да гарантира.

Когато става дума за пиене и секс, очакванията, а не биологията може да бъдат истинския виновник за случващото се, било хубаво или не чак толкова.

 Възможно е да ви убеждават хора, които погрешно смятат, че нетрезвото състояние ще ги направи по-добри любовници, като например че ще станат по-агресивни и по сексуално възбудени благодарение на пиенето. Много хора не осъзнават, че голяма част от сексуалното въздействие на алкохола е чисто психологическо. Това е от онзи вид само изпълняващи се пророчества, които се предизвикват не от физическо въздействие, а от нашето мислене и очаквания. – д-р Силвърбърг

Ако можете да достигнете до секс чрез златната среда на умереното пиене и добрата компания като разумно използвате алкохола ще си осигурите доста щастливи, “мариновани” сексуални срещи!

Наздраве.