Xiaomi Mi Pad 5 с поддръжка на стилуси ще бъде представен на 10 август

Xiaomi са се насочили към разработката на следващия представител на атрактивната Mi Pad серия таблети. Новият модел ще се казва Xiaomi Mi Pad 5 и от седмици е обект на спекулации в интернет. Ако се интересувате от плановете на компанията в тази пазарна ниша ще ви информираме, че премиерата на таблета ще стане факт след броени дни.

Компанията започна да разпространява покана за събитие, което ще се проведе на 10 август.

Публикуваното изображение от Xiaomi показва силуета на таблет с поддръжка на стилус, което потвърждава една от най-интересните характеристики на Xiaomi Mi Pad. Гамата вероятно ще включва три различни модела: Mi Pad 5, Mi Pad 5 Lite и Mi Pad 5 Pro, съобщава GizChina.

 

 

Допълнителният аксесоар вероятно ще се казва Xiaomi Smart Pen и ще разчита на Bluetooth 5.0, за да се свързва към устройството. Техническите спецификации се очаква да включват 2K дисплей за базовата версия и 120Hz честота за опресняване на кадрите. Бързата скорост на работа ще се гарантира от Qualcomm Snapdragon 860 процесор.

Основната камера ще бъде с 12-мегапикселов резолюция, като батерията ще oсигурява поддръжка за 33W зареждане. Вторият модел от Mi Pad 5 серията ще има 10.39-инчов екран с 2K резолюция и 48-мегапикселова камера в задната част. Батерията ще е със заряд от 8720mAh и поддържа 67W бързо зареждане. Премиум версията ще предложи още 5G модем и поддръжка за стилуси.

 

TagsXiaomi