Нефтохимик 2:1 Марица

Нефтохимик и Марица играят при 2:1 в мач от третия кръг на Втора лига. 

Калоян Стефанов откри резултата в 4-ата минута, а в 29-ата Сибил Карагьозов удвои. Станислав Маламов върна едно попадение в 38-ата минута.

Шейховете трябваше да бъдат водени от своя наставник Симеон Мечев, но специалистът не е на пейката на домакините и все още няма яснота на какво се дължи неговата липса.

Това не смути играчите на Нефтохимик, които откриха резултата още в 4-ата минута. Тогава Калоян Стефанов овладя пред наказателното поле на пловдивчани и стреля към вратата, топката рикошира в крак на противников футболист и влетя в мрежата на Николов за 1:0.

В 10-ата минута Марица можеше да изравни след центриране на Марчев от корнер, но малко не достигна на Величков да отправи удар с глава от два-три метра, което щеше да означава сигурно попадение.

В 16-ата минута треньорът на домакините все пак се появи на стадиона, но се качи на трибуните, за да изгледа сблъсъка.

Към средата на полувремето Нефтохимик получи право да изпълни фаул фронтално срещу вратата. Андреев шутира мощно, но над напречната греда.

Вдъхновената игра на шейховете доведе до нов гол във вратата на Марица. Сибил Карагьозов се възползва от груба грешка на Аврамов, който в 29-ата минута се засуети и не изчисти дълго подаване. Халфът отне топката и я изпрати в мрежата на пловдивчани за 2:0.

В 36-ата минута Домовчийски направи двойно подаване със свой съотборник и шутира, но Рахнев улови.

Само 120 секунди по-късно Марчев овладя отдясно и центрира към Маламов, който се разписа с глава за 2:1.

В заключителните секунди на полувремето двата тима си размениха по една опасна ситуация. Първо Лазаров от домакините се откъсна на скорост в наказателното поле на Марица и опита пас към свой съотборник, който се намираше на празна врата, но подаването не се получи.

Пловдивчани отговориха с атрактивен изстрел от трудна позиция на Марчев, който профуча покрай лявата греда.

НЕФТОХИМИК – МАРИЦА 2:0

1:0 Калоян Стефанов 4
2:0 Сибил Карагьозов 29

НЕФТОХИМИК: 22. Рахнев, 5. Маджаров, 31. Андреев, 99. Кентин, 15. Карагьозов, 9. Стефанов, 71. Лазаров, 8. Георгиев, 17. Божилов, 21. Данчев, 20. Иванов

МАРИЦА: 86. Николов, 4. Величков, 24. Грънчов, 5. Аврамов, 7. Вешев, 19. Газиев, 6. Мехмедов, 10. Марчев, 21. Маламов, 17. Домовчийски, 87. Тонев