Тестостеронът лекува женска депресия. Вижте как?

Най-вероятно сте чували как, когато група жени се събира  на едно място, живеят или работят заедно, с течение на времето менструалните им цикли са склонни да се синхронизират и да идват по едно и също време. Тази ситуация се нарича ефекта на “Макклинток”. Приетото обяснение е, че жените подсъзнателно си усещат една друга феромоните и правят менструалните им периоди да идват почти едновременно.

В държавния университет на Ню Йорк, двама психолози са озадачени след като откриват, че лесбийките не проявяват ефекта на “Макклинток“.

Те откриват, че единствената реална разлика между лесбийките и хетеросексуалните жени е, че хетеросексуалните жени, са изложени на влиянието на спермата! В своите заключения те казват, че може би химическият състав на спермата има нещо общо с ефекта на “Макклинток”.

Какво съдържа семенната течност!

При допира на сперматозоидите с влагалището, те плуват през него по пътя си през маточните тръби, където се осъществява оплождането.

Но фактически реалното количество сперма се състои само от 3 до 5% сперматозоиди.

Останалото е семенна течност: най-вече вода, както и около 50 други съставки като захар за подхранване на малките “войници”, имунопресори, които спасяват милионите човечета от враждебната среда на имунната система на жените от унищожаването им и др.

Странно, но семенната течност съдържа още и 2 женски полови хормона, както и много съединения, повишаващи настроението като: ендорфини, естрон, пролактин, окситоцин, серотонин и др.

Вагиналната тъкан е много добре абсорбираща. Тя е богато надарен с кръв и лимфни съдове орган.

 След всички тези общи приказки ето, че дойдохме и на основния. Като се има предвид състава на спермата, наличието на гореспоменатите съединения, причиняващи удоволствие, открити в нея, психолози Галъп, Бърч си задават въпроса – “Дали спермата в допир с вагината може да бъде свързана с по-доброто настроение и намаляването на депресията при жените?“

 Те изследват 293 жени в колежа “Съни” Албания  като задачата на половината е, когато спят с мъже да не използват презерватив, а на другата половина да използват такъв. Като след определен брой полови контакти психолозите изпитват настроението им.

 Резултатът

В сравнение с жените, които винаги или обикновено използват презерватив тези, които никога не използват и чиято вагина е била изложена на допира със сперма, показват значително по-добро настроение, по-малко депресивни симптоми и изпадат много по-малко в пристъпи на депресия.

 В проучването на Галъп, Бърч и Платек сред жени, които винаги или “обикновено” използват презервативи, около 20% от тях споделят, че са им минавали мисли за самоубийство и други негативни емоции, но сред тези, които използват кондоми само “понякога” тази цифра е много по-ниска – само 7%, а онези, които абсолютно никога не ползват предпазни средства процентите на негативни емоции, които са им минавали през главата или други депресивни процеси, които са усетили, са само показателните 5%.

!!! Всичките тези проучвания с допира на спермата са при влагалището, не орално!!!

От всичко това, което казахме до момента, е напълно възможно антидепресантите в спермата да имат въздействие върху реалното повишаване на настроението при жените!